Ще гласуваме близо 20 млн. лв. допълнителни средства за научни

...
Ще гласуваме близо 20 млн. лв. допълнителни средства за научни
Коментари Харесай

Държавата отпуска близо 20 млн. лв. за научни изследвания

Ще гласуваме близо 20 млн. лева спомагателни средства за научни проучвания . Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на брифинг след среща с представители на Национален институт по метеорология и хидрология и Българска академия на науките в Министерски съвет, съобщи организация „ Фокус “.
„ Следващата сряда по време на съвещанието на Министерски съвет ще гласуваме близо 20 млн. лева спомагателни средства за научни проучвания. 18 млн. лева от тях ще са за национални научни стратегии в разнообразни браншове – в региона на медицината, на растениевъдството, на отглеждането на животни, за възстановяване качеството на въздуха и други Те целят да подкрепят научните проучвания и да ги обвържат с потребностите, които имат другите браншове, ориентирани са към главните провокации. Целта е всички институти в даден бранш да се обединят и да аплайват “, изясни Вълчев.
Министърът посочи, че с към 1,5 млн. лева ще бъдат увеличени стипендиите на докторантите и студентите за тази година . „ Целта е да насочим повече средства към научните организации и учебните заведения, където има повече научна активност. И по този метод да задържим повече младежи в научната работа “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР