Ще гласувам отново за Иван Гешев. Аз с моя глас

...
Ще гласувам отново за Иван Гешев. Аз с моя глас
Коментари Харесай

Цацаров: Ще дам гласа си отново за Гешев

Ще гласоподавам още веднъж за Иван Гешев. Аз с моя глас зная по какъв начин ще постъпя - ще дам гласа си за Иван Гешев. Това съобщи пред публицисти през днешния ден основният прокурор Сотир Цацаров. Пленумът на Висш съдебен съвет ще гласоподава наново кандидатурата на Иван Гешев в четвъртък.

ВИЖ ОЩЕ: Прегласуват кандидатурата на Гешев в четвъртък

Попитан по какъв начин ще разяснява отхвърли на президента Румен Радев да подпише указа за назначението на Гешев като негов правоприемник на поста, Цацаров съобщи: " Направени бяха доста мнения, аз се въздържах. Колкото и на пръв взор нелогично да звучи за какво е направил по този начин, ще кажа: Защото е президент ".

Конституцията му дава право - той има право по Конституция, той прави това, на което има право, сподели още Сотир Цацаров. И изясни, че главният закон не задължава президента да афишира претекстове. Всеки има своите претекстове - президентът уточни своите, сподели още Цацаров.

Според него надали може да се стигне до рецесия с назначението на Иван Гешев за основен прокурор. " Не чакам да се стигне до рецесия, само че дано първо да забележим изхода от гласуването в четвъртък. Ако то е 17 и повече гласа (б.р. - за Гешев), тогава президентът е длъжен да подпише декрет ", сподели Цацаров.

" Не виждам за какво би трябвало да търсим политически подтекст ". Според него протакането на нещата не било решение. До сегашния миг президентът сподели, че работи в обозрим период, както самичък той се изрази. Протакането на нещата не е решение, а този президент е посочил, че няма свойството да протака и да отсрочва нещата ", посочи Сотир Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР