Ще гласувам и подкрепям Красимир Янков за председател на БСП,

...
Ще гласувам и подкрепям Красимир Янков за председател на БСП,
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Моят избор за председател на БСП е Красимир Янков

Ще гласоподавам и поддържам Красимир Янков за ръководител на Българска социалистическа партия, той има извънреден капацитет, съобщи в предаването „ Офанзива “ по „ Канал 3 “ депутатът Димитър Стоянов. Като претекст за избора си Стоянов уточни обстоятелството, че Янков е събрал към себе си хора, с които е изготвил идейна платформа на Българска социалистическа партия. „ Обещава да сплоти лявото, да възвърне разговора, да вкара партията в кондиция, да я изведе в организационно отношение на прага на 21 век, да възвърне разбирането за социализъм “, съобщи той за сътрудника си от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “.
Стоянов означи, че всеки от претендентите за ръководител има своите преимущества. Бъдещият водач ще бъде избран посредством вота, само че при решението си всеки би трябвало да регистрира кои са дилемите, които би трябвало да взема решение партията и обществото в идната година. Според депутата мандатът на досегашния ръководител Корнелия Нинова е доста спорен. „ Тя реализира триумф с избора на Румен Радев за президент, само че по-късно не съумя да овладее ентусиазма, който бе в партията, не обхвана периферния електорат, който гласоподава за Радев и Българска социалистическа партия, в следствие на което гласовете за нас в другите избори започнаха да спадат. Сега сме с извънредно невисок рейтинг “, сериозен бе той. Стоянов добави, че отговорността за резултатите на партията е споделена, само че в съществени линии виновност за това има ръководителят и изпълнителното бюро, тъй като постоянно са работили еднолично.
Депутатът не вижда разединение в Българска социалистическа партия. По думите му такова ще има само в случай че Българска социалистическа партия се трансформира в лидерска партия. Той бе безапелационен, че не трябва да се приказва за бламиране на Нинова на последния пленум. Отказът на Народно събрание да поддържа предложенията й той дефинира като възобновяване разпоредбите за деяние в съвета. Стоянов не счита, че след изборите ще има реваншизъм и възмездие. „ Ще бъде пагубно за партията. След 12 септември Българска социалистическа партия би трябвало да е обединена към новия водач. Той би трябвало да употребява капацитета и на тези, които не са съумели “, съобщи депутатът.
Последните кавги, към президентския консултант и информацията за диалози със обвинен предприемач, той дефинира като притеснителни, само че и като в допълнение доказателство за нуждата на претенции от левицата избор на съмнение против държавното управление на тематика корупция. „ Корупцията е във всички равнища в ръководството. Не може някъде да има, другаде – не. Не застъпвам тезата, че президентският консултант е подкупен, трябват доказателства за сходна теза “, посочи членът на парламентарната комисия по вътрешна сигурност. По думите му абсурдът със фотосите на Бойко Борисов подкопава доверието в държавността както във вътрешен, по този начин и в интернационален проект.
Сформираната и ръководена от Красимир Янков комисия от депутати, които готвят претекстовете за вота на съмнение сега не разисква обвиняванията, отправяни към държавното управление от Васил Божков. „ Божков разкрива картина, за която хората от дълго време приказват, до каква степен е същинска – би трябвало да кажат профилираните органи “, добави Стоянов. Той настоя, че като парламентарно показана партия Българска социалистическа партия е трябвало да пристъпи към избор, а не към подписка, която съгласно него е единствено пиар и не би довела до законови последици. Дори и да не мине вотът, съгласно него Българска социалистическа партия ще принуди държавното управление да предприеме по-сериозни ограничения в битката против корупцията. 

Стоянов бе песимистичен дали Българска социалистическа партия може да победи ГЕРБ в случай че сега има избори, само че акцентира, че социалистите не биха се коалирали с гербаджиите, какво е и решението на Конгреса. От думите му стана ясно че надали ще се търси коалиция с Движение за права и свободи поради досегашния „ горчив опит “, а по-скоро ще се търсят сътрудници от лявото пространство и политически субекти с общи допирни точки за ръководство на страната. „ Никой не приказва за ръководство с ГЕРБ, не знам за какво се слага като тематика. Това не стои като въпрос пред нас “, безапелационен бе социалистът.
Източник: Novapress.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР