Ще ги ползваме като помощници, за развлечения и образованиеЧудновати роботи

...
Ще ги ползваме като помощници, за развлечения и образованиеЧудновати роботи
Коментари Харесай

Десетки милиони роботи ще има в домовете към 2025 г.

Ще ги употребяваме като помощници, за развлечения и обучение

Чудновати роботи ще станат част от всекидневието на хората (източник: CC0 Public Domain)

Над 65 милиона потребителски роботи ще има на пазара през 2025 година, предвижда анализаторската компания Tractica. Продажбите ще порастват, движени от интереса към домашни роботи, лични помощници, роботи за игри и образование.

Потребителските роботи към този момент са част от всекидневието на хората, а упованията са в бъдеще те да ни оказват помощ от ден на ден в рутинните действия, развлеченията и образованието.

Доминиращи сега са роботите-прахосмукачки, само че ще пораства търсенето и на други видове роботи, които ще влязат в ролята на помощници в разнообразни аспекти от живота ни, включително развлечения и образование.
още по тематиката
Tractica чака доставките на потребителски роботи да се усилят от 15,4 млн. броя през 2018 година до 65,8 млн. броя през актуалната година. Прогнозата включва устройствата от всички категории.

В стойностно изражение пазарът на потребителска робототехника ще доближи 19 милиарда $ през 2025 година Към момента на този относително млад и перспективен пазар се конкурират 37 основни играчи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР