Ще ги дарява на болницата Сант’Орсола-Малпиги в БолоняЧаст от персонала

...
Ще ги дарява на болницата Сант’Орсола-Малпиги в БолоняЧаст от персонала
Коментари Харесай

Ламборгини произвежда медицински щитове с 3D принтер

Ще ги подарява на болничното заведение Сант’Орсола-Малпиги в Болоня

Част от личния състав на Ламборгини към този момент създава медицински маски
(снимка: Automobili Lamborghini)

Италианският бранд за спортни коли Ламборгини преобразува един от отделите на своя цех в Сант ’Агата Болонезе, с цел да създава хирургически маски и защитни плексигласови екрани. Маските ще бъдат дарени на болница Сант’Орсола-Малпиги в Болоня, където ще се употребяват в битката против пандемията Covid-19.

В самодейността за взаимност е зает личният състав на компанията, който създава интериор и особено съоръжение за колите Lamborghini. Отделът ще изготвя 1000 маски дневно, както и 200 броя медицински щитове благодарение на 3D принтери, които се употребяват в производството на въглеродни нишки и от отдела за проучвания и разразработки.

Дейността на предприятието е утвърдена и подкрепена от управляващите на район Емилия-Романя и се организира в съдействие с университета в Болоня. Катедрата по медицински и хирургически науки ще управлява валидирането на медицинските произведения, създадени от Ламборгини, преди доставката им в болница.

„ По време на тази незабавна обстановка усещаме нуждата от съответен принос. Болницата Сант’Орсола-Малпиги е институция, с която от години имаме взаимовръзки, както посредством професионални съвещания за поощряване на стратегии за отбрана на здравето на нашите служащи, по този начин и в проучвателен планове ”, споделя Стефано Доменикали, ръководител и основен изпълнителен шеф на Automobili Lamborghini.

Медицинските щитове се създават благодарение на 3D принтер
(снимка: Automobili Lamborghini)

„ Ние ще спечелим тази борба дружно, като работим в съюз, подкрепяйки тези, които са отпред в битката с пандемията всеки ден ”, добавя мениджърът.
още по тематиката
В знак на единение и поддръжка за цялата нация, изправена пред бедствената обстановка с ковид, всяка вечер Ламборгини осветява историческите здания на централата в Сант’Агата Болонезе с цветовете на италианския байрак.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР