Ще „гърмят“ ли министри от кабинета „Борисов 3“ след края

...
Ще „гърмят“ ли министри от кабинета „Борисов 3“ след края
Коментари Харесай

Европредседателството свършва, кой ще изхвърчи от кабинета „Борисов 3“?

Ще „ гърмят “ ли министри от кабинета „ Борисов 3 “ след края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз? Този въпрос става изключително настоящ през последния месец, откакто упоритите клюки за промени в съдружното държавно управление на Бойко Борисов бяха доказани и от близки до ГЕРБ анализатори, които работят медийно за упрявляващите.
Миналата седмица вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева подхрани още повече тези упования с изявлението си, че "всеки един от министрите би трябвало да е подготвен да си тръгне, в случай че се смята привършен или министър председателят реши, че не се е справил ".
В парламентарните коридори се приказва за най-малко 5 рокади в министерства - на правораздаването, на вътрешните работи, на външните работи, на екологията и на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Твърди се, че с поста си ще се раздели правосъдната министърка Цецка Цачева поради слабата ѝ работа и най-много комичното бягство на двамата пандизчии от Софийския затвор, гонени от храбрата чистачка Христина. Единият от пандизчиите – Владимир Пелов, беше погубен в центъра на Ботевград, а другият – Радослав Колев, към момента се търси от Министерство на вътрешните работи „ къде ли не “.
Освен това в ГЕРБ настойчиво се твърди, че външната министърка Екатерина Захариева желала да се върне в Министерство на правораздаването, с цел да приключи започнатата от нея в кабинета „ Борисов 2 “ „ правосъдна промяна “. Захариева, която множеството дипломати считат за "аматьор във външната политика ", била уверена, че е постигнала исторически триумф с контракта сред Македония и България. Оценката ѝ обаче от ден на ден не се споделя от авторитетните български историци, които от месеци настояват, че договорът със Скопие на процедура легитимира македонизма и измислената от Йосип Тито „ македонска нация “. За правоприемник на Захариева в Министерство на външните работи трябвало да бъде потърсен посланик от кариерата.
С поста си най-вероятно ще се раздели министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Военният, който схваща главно от муниции, е недолюбван във ведомството и намерено осмиван от парламентарната съпротива поради несъответстващите му дейности. Министерство на вътрешните работи - шефът неведнъж е подложен на критика от премиера Бойко Борисов, а последният „ тежък диалог “ бил след убийството на пандизчията Владимир Пелов в Ботевград. Тогава полицията излезе с неуместни пояснения, че не съумяла да залови нарушителя, тъй като трансформирал външността си – пуснал си брада и се движел с качулка.
Валентин Радев е считан за непосредствен на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Последният остана и единственият му ослепителен медиен бранител. В Българска социалистическа партия са уверени, че Бойко Борисов ще потвори рокадата в Министерство на вътрешните работи от март 2015 година Тогава близкият до Цветанов Веселин Вучков подаде оставка, а на поста го наследи Румяна Бъчварова - главен консултант и имиджмейкър на водача на ГЕРБ.
В ръководещата коалиция има неодобрение и от работата на екоминистъра Нено Димов. Бившият народен представител от ДСБ, който е в кабинета „ Борисов 3 “ от квотата на „ Обединени патриоти “ е упрекван в зависимости от български олигарси, които стоят зад концесионера на ски зоната в Банско. От Вътрешна македонска революционна организация обаче споделят, че става въпрос за „ дребни интриги “ на опозицията, както и че стоят компактно зад министъра.
Лиляна Павлова и нейното Министерство на българското председателство на Европейски Съюз са обект на най-вече спекулации. В края на този месец завършва европредседателството ни, само че Павлова остава министър до края на годината, когато ще завърши австрийското водачество на Евросъюза. За политическото бъдеще на Павлова обсъжданите разновидности са следните: при започване на идната година да се върне за малко в Народното събрание, по-късно да бъде номинирана за лидер на листата на ГЕРБ за европейските избори, да влезе в Екологичен потенциал и държавното управление да я издигне за български комисар в новата Европейска комисия. Други клюки пък я връщат в районното министерство и пращат Николай Нанков в превоза на мястото на Ивайло Московски, който желал да напусне политиката и да бъде пратен на дипломатически пост в чужбина.
Вицепремиерът и съпредседател на „ Обединени партиоти “ Валери Симеонов няма да надделее над министъра на туризма Николина Ангелкова. Двамата са в открита война от година, а неотдавна вицето даже я даде на прокуратурата поради държавен терен на плажа на „ Слънчев бряг “. Ангелкова го упрекна, че прави „ панаири “ при започване на туристическия сезон с инспекциите за наднормен звук в заведенията, а той й отвърна, че обслужва ползите на мутрите по Черноморието. Според депутати от ГЕРБ Ангелкова ще остане на поста си, защото била извънредно послушна - изпълнявала заповедите на премиера бързо, прецизно и без пояснения.
Кариерата на Николина стартира при депутата от Движение за права и свободи Ремзи Осман още като студентка в УНСС. Тя става негова сътрудничка в Народното събрание като жест към татко ѝ - строителния бизнесмен от Кърджали Панайот Панайотов. След това Ангелкова сменя няколко партии – настойници, с цел да се озове в ГЕРБ. Въпреки корупционните кавги към нея и татко ѝ, скандалното ѝ наличие на „ Оскарите “, бизнеса на мъжа ѝ Христо Ангелков и бързото ѝ и необяснимо замогване, тя ще остане отпред на Министерство на туризма, безапелационни са в Народното събрание. А това значи нов епизод от разправиите ѝ с Валери Симеонов.
Върху каквито клюки и рокади в държавното управление да се упражняват депутатите от ръководещото болшинство и опозицията несъмнено е едно – никой не знае какво тъкмо ще решат съдружните сътрудници. Досегашната процедура е посочила, че те вземат решенията в последния миг. Освен това министър председателят Бойко Борисов неведнъж е доказвал, че може да изненада всички с позициите си. Последните образци са двама министри от сегашния кабинет – на енергетиката Теменужка Петкова и на обществените грижи Бисер Петков, които сякаш непринудено подадаха оставки, а по-късно още веднъж непринудено се върнаха на постовете си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР