Ще финансират покупките на 5G оборудване от Ericsson и NokiaСъединените

...
Ще финансират покупките на 5G оборудване от Ericsson и NokiaСъединените
Коментари Харесай

САЩ слагат прът в плановете на Huawei за Бразилия

Ще финансират покупките на 5G съоръжение от Ericsson и Nokia

Съединените щати ще се опитат да провалят 5G плановете на Huawei в Бразилия
(снимка: CC0 Public Domain)

Съединени американски щати пре говарят с бразилското държавно управление и локалните телекоми за финансиране на покупките на съоръжение за клетъчни мрежи от ново потомство от снабдители като Ericsson и Nokia, заяви американският дипломат в Бразилия Тод Чапман, представен от Ройтерс .

В изявление за локална медия Чапман споделя, че Вашингтон свързва това финансиране с „ националната сигурност ”, като се стреми да „ отбрани данните и интелектуалната благосъстоятелност, както и поверителността на информацията на страната ”.

Подкрепата за Бразилия ще бъде обезпечена от Международната финансова корпорация за развиване – банка, основана от Тръмп в края на 2018 година, с цел да се опълчи на интервенциите на Китайската банка за развиване в други страни.
още по тематиката
Речта на посланика е удар по най-големия международен производител на телекомуникационно съоръжение, Huawei Technologies, който ускорява наличието си в Бразилия от 20 години.

Китайската компания към този момент сполучливо е тествала 5G съоръжение с четирите съществени бразилски оператора: Telefonica Brasil SA, TIM Participacoes SA, America Movil Claro и Oi SA. Тя им оказва помощ да обновят инфраструктурата си в очакване на търга за разпределение на 5G честотите.

Освен това предходната година стана известно, че Huawei ще влага 800 милиона $ в създаване на цех в бразилския щат Сао Пауло, който би трябвало да стартира произвеждане през 2022 година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР