Ще финансираме всички училища, които решат да закупят електронни дневници

...
Ще финансираме всички училища, които решат да закупят електронни дневници
Коментари Харесай

Оборудват училищните кабинети с технологии, ще има нови методи на преподаване

Ще финансираме всички учебни заведения, които решат да закупят електронни дневници при изискване, че наложително е включен модул за връзка с родителите. Това разгласи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на полемика за дигитализацията на образованието. Това ще е потребно за затвърждаване на доверието сред родители и учебно заведение и в същото време ще облекчи учителите.

До средата на тази година на всички места ще има построени предпазени мрежи, които да подсигуряват сигурност на децата в интернет и да разнообразят работата в учебно заведение, добави министърът. Нов стандарт за физическата среда в учебно заведение ще регламентира освен оборудването на кабинетите с технологии, само че и смяна на пространствата. Министър Вълчев счита, че това ще даде независимост часовете да се организират по по-интересен метод. В помощ на учители и възпитаници ще бъде и бъдещата платформа за обмяна на новаторски практики и видео уроци, основани от учители и други експерти.

По време на полемиката, в която участваха учители, родители, възпитаници, публицисти и основатели на просветителни стратегии, бе обсъждано по какъв начин може благодарение на цифровите технологии уроците да стават по-атрактивни и ангажиращи вниманието на учениците. Министър Вълчев подчертава върху ролята на учителите и потреблението на нови способи на преподаване в учебно заведение, което включва и работа с разнообразни технологии. С тази цел са планувани спомагателни образования за учители по националните стратегии на МОН. А посредством атестирането и спомагателни квалификации ще бъдат подкрепени тези педагози, които към този момент ползват нововъведения, изясни министърът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР