Ще духа силен северозападен вятър, с пориви преди обяд до

...
Ще духа силен северозападен вятър, с пориви преди обяд до
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър за 14 области в неделя

Ще духа мощен северозападен вятър, с пориви преди обяд до 20-22 метра в секунда.

Жълт код за силен вятър издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за на следващия ден 24 декември в 14 области на страната. Предупредителният метеорологичен код за евентуално опасно време е в действие за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, София област, Стара Загора и Търговище. Ще духа мощен северозападен вятър, с пориви преди обяд до 20-22 метра в секунда, оповестяват на интернет страницата си от НИМХ.

В някои от областите жълтият код е годен единствено за избрани обитаеми места, а не за цялата област, оказва се от метеорологичната карта на  Национален институт по метеорология и хидрология  за предстоящи рискови метеорологични феномени.

В София област  жълт код  за  мощен вятър  е разгласен единствено за две обитаеми места - Антон и Копривщица. В област Пазарджик предупредителният код е в действие за регионалния център, Белово, Стрелча и Септември. В област Стара Загора кодът е годен за Павел баня, Казанлък, Николаево, Мъглиж и Гурково.

В останалата част от страната не се чакат рискови метеорологични феномени.

Утре облачността ще се раздира и понижава, след обяд, над по-голямата част от страната - до най-вече слънчево  време . Вятърът ще остане от запад-северозапад, ще е до сдържан, в Северна България и западната част на Горнотракийската равнина -  време нно мощен, само че до вечерта и там ще отслабне. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София - към 10°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР