Ще дойде ден, когато човек вместо да уринира в тоалетната,

...
Ще дойде ден, когато човек вместо да уринира в тоалетната,
Коментари Харесай

Правят тухли от урина

Ще пристигна ден, когато човек вместо да уринира в тоалетната, ще може урината му да се употребява за изграждане на здания, оповестява Франс прес.

Тухли, създадени въз основата на човешка урина, е последната оригиналност, над която работят експерти по трайните строителни материали от университета в Кейптаун. Те увериха, че произвоството ще е екологично и че крайният артикул няма да има противен аромат. Новите "био тухли " ще могат да заменят обичайните тухли от изпечена глина или бетон. Използвайки технология, въодушевена от естественото образуване на раковини в природата, учените съумели да проиведат прототипи на новия вид тухли, добавя Българска телеграфна агенция.

"Често съм се питал за какво не използваме урината по този метод " - съобщи един от ръководителите на проучването Дилън Рандъл. "Дали това е допустимо? Да, допустимо е. Процесът е ненапълно чудноват, тъй като в действителност става въпрос за "отглеждане " на тухли при стайна температура ", разяснява той.

Учените произвели "био тухла " за една година. Смесвайки урина, пясък и бактерии, те употребявали процеса бактериална карбонатогенеза, с цел да произведат тухлата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР