Ще доставя корпоративни услуги за близо 1,8 млрд. долараПентагонът ще

...
Ще доставя корпоративни услуги за близо 1,8 млрд. долараПентагонът ще
Коментари Харесай

Microsoft сключи голяма сделка с Пентагона

Ще доставя корпоративни услуги за близо 1,8 милиарда $

Пентагонът ще употребява ИТ услуги на Mircosoft за 5-годишен интервал (източник: CC0 Public Domain)

Microsoft подписа този месец следващия си контракт с Министерство на защитата на Съединени американски щати. Компанията ще доставя на Пентагона корпоративни услуги в продължение на 5 години на обща стойност 1,76 милиарда $, заяви The Register.

От ИТ услугите на софтуерната корпорация ще се възползват също разследващите служби и бреговата защита. Microsoft ще получи заплащанията по контракта не едновременно, а на части в границите на интервала, за който е подписано съглашението.

Не за първи път компанията от Редмънд си сътрудничи с Министерство на защитата на Съединени американски щати. През ноември 2018 година Microsoft слючи с Пентагона контракт за 480 млн. $ за доставка на очила с допълнена действителност HoloLens, които ще се употребяват за образование на бойци и във военни интервенции.
още по тематиката
Microsoft пое ангажимент да достави на американската войска до 100 хиляди устройства HoloLens. С тяхна помощ военните ще отиграват осъществяване на комплицирани спец-операции на вражеска територия.

Партньорството на ИТ бизнеса с военните все по-често е подложено на критика от страна на чиновниците на фирмите. Под тяхно давление неотдавна Гугъл отдръпна кандидатурата си за реализация на заоблачен план за Пентагона на стойност 10 милиарда $. Microsoft пък се надява да завоюва поръчката, макар недоволството на чиновниците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР