Ще бъдете погубени. Такова предупреждение е отправил турският президент Реджеп

...
Ще бъдете погубени. Такова предупреждение е отправил турският президент Реджеп
Коментари Харесай

Турски вестник цитира думи на Ердоган към Гърция: Ще бъдете погубени!

Ще бъдете погубени. Такова предизвестие е отправил турският президент Реджеп Ердоган към Гърция на фона на възходящото напрежение сред двете страни, написа вестник „ Йени Шафак”.

Турция към този момент не е страна, чието самообладание да бъде изпитвано, а решимостта, опциите и смелостта ѝ да бъдат подлагани на тест, съобщи турският президент Ердоган. Ако има някой, който желае да се изправи против нас, дано да заповяда, сподели още Ердоган.

Предупреждението му беше отправено към Гърция дни, откакто Турция откри в Черно море най-големите находища на природен газ в своята история. Анкара уточни още, че ще вземе това, което е нейно право, в Средиземно, Егейско и Черно море. Гръцките управляващи предизвестиха Турция, че ще защитят своите ползи и териториална целокупност. Напрежението сред Турция и Гърция остава във фокуса на турския щемпел.

Гърция ще разшири териториалните си води от шест до 12 благи южно от остров Крит в Средиземно море в зоните, разграничени вследствие на неотдавнашното съглашение с Египет, съобщи нощес външният министър Никос Дендиас в края на дебатите в Народното събрание. Междувременно Турция насочи рецензии и към Франция, че нарушава съглашението за Кипър от 1960 година, изпращайки бойни изтребители там. В ролята на медиатор за понижаване на напрежението сред двете прилежащи страни, които са и съдружници в НАТО, влязоха Германия и Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР