Ще бъдем конструктивна опозиция, имаме 16 важни точки, готови сме

...
Ще бъдем конструктивна опозиция, имаме 16 важни точки, готови сме
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ разбраха, че ще стане по нашия начин - прозрачно и по приоритети

" Ще бъдем градивна съпротива, имаме 16 значими точки, подготвени сме да приказваме с всеки по тях. Но диалозите ще са пред камери, в Народното събрание. Няма да подкрепим първия мандат. Ще подкрепим този, който поддържа целите ни. Инициатор на срещата е ГЕРБ, като се съгласиха с нашите условия - да е в Народно събрание, да е намерено за медиите, и да е по политики ". Това сподели пред bTV съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Никоя покана по тези 16 политики не отхвърляме, стига да е транспарантно и да е в Народното събрание. В момента демонстрираме на ГЕРБ по какъв начин стават нещата -не по тъмни стаички. Чувам, че Борисов към този момент бърза за втори, трети мандат- не по този начин, имате отговорност, поканете всички партии, и като видите от 240-те депутата дали можете да образувате държавно управление. Ако не можете - откажете се. Като пристигна мандатът при нас, ще поканим всички и ще приказваме по политики, с цел да формираме болшинство ", съобщи още Петков.

" Много е елементарно да се приказва " ние сме евроатлантици ", само че когато опира до значимите решения, по гласуването и значимите решения ще ги познаете ", добави Петков.

" Странно- посланикът на Германия, който си отиваше, ни предложения на среща, там Плевнелиев пристигна да ни поздрави. Вчера Плевнелиев сподели, че час и половина сме си говорили, което не е правилно - това е общото време, което беше събитието. Истината е, че ние зададохме разпоредбите и ГЕРБ схванаха, че ще стане по нашия метод - транспарантно и по цели ", разяснява още той.

" Борисов да си свърши работата с първия мандат, а не да бяга от отговорност и от невъзможността да се оправи, щом приказва за втори, трети мандат и президентска република ", прикани още Петков.

" Дойде ли при нас втория мандат, ще се срещнем с всички партии и ще минем през всички политики, с цел да се намерят сходства ".

" При гласуването за покупката на втората партида Ф-16 призовахме всеки от депутатите ни да гласоподава по съвест, тъй като причините за и срещу самолетите са разнопосочни ", посочи още Петков.

Към момента нито един човек от ПГ на Политическа партия не счита да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, добави Петков.

По-рано в ефира на Българска национална телевизия, че единственият късмет за ръководство на ГЕРБ с Демократична България и Политическа партия е, в случай че ГЕРБ изпълнят три-четири условия - промяна на основния прокурор, нова антикорупционна комисия, промяна на всички корумпирани фрагменти в държавната администрация.

В срещата сред ГЕРБ и Политическа партия в Народното събрание ще вземат участие Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се разисква прекъсването на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години, посочи Дунчев.

По думите му Политическа партия към този момент са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

" Падна ни държавното управление и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с Българска социалистическа партия, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме " Капитан Андреево ", където ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ реагираха доста язвително ".

Александър Дунчев разяснява, че Политическа партия и Демократична България не могат да ръководят независимо, по тази причина единствената им политическа алтернатива е да кажат кои са изискванията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно Политическа партия да са в ръководството:

" Ние ще поддържаме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, даже и Българска социалистическа партия, който и да е било, стига да има ограничения, които вземат решение проблемите на хората. Има няколко индивида от нашата партия, които жадуват за власт и постове, само че множеството сътрудници в Политическа партия и Демократична България са там поради хората и ние го демонстрираме всеки ден ".

Дунчев съобщи, че Политическа партия са изрично за модернизирането на Българската войска и покупката на нови самолети Ф-16, само че изясни, че част от сътрудниците му са дали своят вот срещу, тъй като желаят да видят първата партида. Дунчев съобщи, че няма проблем да работи с хора, които поставят същински решения на масата.

" Хваля Иван Иванов от Българска социалистическа партия (бившият аграрни министър - б.р), който сега ме съди за 30 000 лв., по тази причина, че го упрекнах, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го за това, че одобри част от политиките, които ние предложихме в Народно събрание, които бяха гласувани срещу в това число от мои сътрудници в " Промяната " - електронни търгове, ограничение на схемите с нагласените търгове и други ".

В събота стана ясно, че представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “във вторник, 8 ноември, от 10:00 часа в постройката на Народното събрание.

Информацията за срещата удостовери в съботана конференция водачът на ГЕРББойко Борисови добави, че диалогът ще е на експертно равнище.

Основните точки ще са свързани със обществената политика, финансите и енергетиката. Бойко Борисов добави, че е дал инструкции да се търсят пресечни точки и решения, които могат да бъдат гласувани в Народното събрание.

За срещата беше обявено още сутринта от президента (2012-2017)Росен Плевнелиев. " Започваме да си приказваме. Контактната група няма да участва там, само че двете политически партии стартират да си приказват, което ние намираме за извънредно положително ", съобщи Плевнелиев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР