Ще бъдем част от новия парламент. Ние се борим да

...
Ще бъдем част от новия парламент. Ние се борим да
Коментари Харесай

Деян Николов, Възраждане: Трябва да си оправим отношенията с Газпром

" Ще бъдем част от новия парламент. Ние се борим да станем първа политическа мощ и да управляваме дружно с българския народ ", съобщи Деян Николов от “Възраждане ” в предаването " Тази неделя ".

Той акцентира, че " Възраждане " няма да прави никакви безпринципни обединения, изключително с всички тези партии, които към този момент повече от 30 години убиват България, в това число и с последните ръководещи, които сътвориха всички тези рецесии сега.

" Първото нещо, което предлага " Възраждане " е да възвърнем договарянията с Русия поради енергийната рецесия ", сподели Николов.
Според него " Газпром " е спрял газа за България поради глобите на Европа и изгонването на съветските дипломати.

" Русия на процедура е един от огромните ни снабдители, от които имаме потребност, с цел да имаме енергийна непоклатимост. Ние сега сме скъсали връзки с нея поради не е ясно по какви аргументи. Важно е да гледаме нашия интерес, а нашите ръководещи трябваше да седнат на масата в Европейската комисия в Европейския съюз и да слагат въпроса напълно непосредствено ", изясни Николов.

По думите му би трябвало да си оправим връзките с " Газпром ".

" Ние сме единствената политическа организация, която е самостоятелна и може да седне на масата за договаряния сега с " Газпром ", добави той.

Според него би трябвало да се водят договаряния с всеки един снабдител на газ.

Дългова серпантина

" Вървим към дългова серпантина от страна на бюджета. Това стартира поради политиката за изтегляне на заеми при всяка потребност от средства. В момента дефицитът ни е към 5-6 милиарда лв.. Прогнозите на Министерството на финансите за идващите 3 години са за към 12 милиарда лв. недостиг, което общо взето е гръцки сюжет ", съобщи Николов.

Той изясни, че и това е една от аргументите за настояването за влизане на България бързо в еврозоната. " Искат Европейската централна банка да стартира да ни финансира този дълг. Това е заложено ", добави Николов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР