Ще бъдем част от новия парламент. Ние се борим да

...
Ще бъдем част от новия парламент. Ние се борим да
Коментари Харесай

Деян Николов, „Възраждане“: Първото нещо, което предлагаме, е да върнем преговорите с Русия заради енергийната криза

Ще бъдем част от новия парламент. Ние се борим да станем първа политическа мощ и да управляваме дружно с българския народ. Това сподели в ефира на бТВ Деян Николов.

Той акцентира, че „ Възраждане “ няма да прави никакви безпринципни обединения, изключително с всички тези партии, които към този момент повече от 30 година убиват България, в това число и с последните ръководещи, които сътвориха всички тези рецесии сега.

„ Първото нещо, което предлага „ Възраждане “, е да възвърнем договарянията с Русия поради енергийната рецесия “, сподели Николов.

Според него „ Газпром “ е спрял газа за България поради глобите на Европа и изгонването на съветските дипломати.

„ Русия на процедура е един от огромните ни снабдители, от които имаме потребност, с цел да имаме енергийна непоклатимост. Ние сега сме скъсали връзки с нея по неразбираеми аргументи. Важно е да гледаме нашия интерес, а нашите ръководещи трябваше да седнат на масата в Европейска комисия в Европейския съюз и да слагат въпроса напълно непосредствено “, счита Николов.

По думите му би трябвало да си оправим връзките с „ Газпром “.

Според Деян Николов вървим към дългова серпантина от страна на бюджета. „ Това стартира поради политиката на изтегляне на заеми при всяка потребност от средства. В момента дефицитът ни е към 5-6 милиарда лв.. Прогнозите на Министерство на финансите за идващите 3 година са за към 12 милиарда лв. недостиг, което общо-взето е гръцки сюжет “, съобщи Николов.

Той изясни, че и това е една от аргументите за настояването за влизане на България бързо в еврозоната. „ Искат ЕЦБ да стартира да ни финансира този дълг. Това е заложено “, добави Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР