Ще бъдем безкомпромисни по отношение на изпълнението на договорите в

...
Ще бъдем безкомпромисни по отношение на изпълнението на договорите в
Коментари Харесай

Фандъкова обеща безкомпромисност при изпълнение на договорите за строителство

Ще бъдем безкомпромисни във връзка с осъществяването на договорите в строителството, които са извънредно строги, само че както ги сключваме, по този начин можем и да ги скапваме. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в словото си пред Седмия спорен конгрес „ Строителството през 2018 г.- вероятности и предизвикателства”, съобщи БГНЕС.

Участие вземат също министърът на районното развиване Николай Нанков, министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, основният проектант на столицата Здравко Здравков.

" Всички знаете, че в София в последните години се строи доста и Софийска община е благонадежден сътрудник в този бранш. Нашата строителна стратегия е огромна. Най-важният стратегически план е строителството на столичното метро, реконструкцията на огромни улици и булеварди, построяването на по-малките улици - също, кръстовищата на две равнища, мостовите уреди - до момента реконструирахме 153, 90 са новите детски градини изградихме към този момент, както и учебни заведения и спортни зали, реконструирахме нови паркове, детски площадки, нова ВиК мрежа и други ", сподели кметът.

Задачата ни е мъчно, тъй като хората наблюдават всяка наша стъпка и това е вярно, означи Фандъкова. Проблемите провокират голямо внимание и по тази причина сме безкомпромисни с всяко закъснение и неприятно свършената работа, уточни тя. Работим с доста компании - единствено за метрото работят 12 разнообразни компании с доста подизпълнители, от тях чакаме качествена работа, добави кметът на София.

Тя приказва за съответни обекти - за метрото, за ВиК мрежата, за бул. ”Скобелев”, за двете зони в централната градска част- към ул.”Граф Игнатиев” и храма „ Ал. Невски” и други Продължаваме и с енергийната успеваемост на учебни заведения и детски градини, ще стартираме реконструкцията на Западен парк, чакаме разширението на Южната дъга, ще приключим проектирането от „ Бъкстон” до Автомагистрала „ Люлин”, уточни Фандъкова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР