Ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушение и своеволие на

...
Ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушение и своеволие на
Коментари Харесай

Ангелкова за проверките по морето: Ще бъдем безкомпромисни към всяко нарушение и своеволие

" Ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушаване и безчинство на плажа ”

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването " Здравей, България " по NOVA.

" Проверили сме над 104 плажа, установените нарушавания са по-малко от предходната година ", уточни тя.

" Стартирахме регулярните инспекции, както всяка година. Мобилните групи работят непрестанно. Трите успоредни групи от 1 юни досега са ревизирали над 104 плажа. Основно нарушаванията, които са открити на някои от тях, като желая да кажа, че досега те са по-малко от предходната година като брой “, разясни министърът на туризма.

Николина Ангелкова разяснява това във връзка стартиралите огромни инспекции по морето на КЗП, към които се включи и Министерството на туризма.

По думите на министъра, главно нарушаванията са свързани с липса на указателни табели и предложение на нелицензирани услуги.

" На някои от плажовете, да вземем за пример в Равда, има сложени повече преместваеми обекти. На плажа " Божурец-Топола ” има най-вече нарушавания. Ако не се поправят, договорът им ще бъде преустановен. По същия метод стоят нещата и на плажа " Сарафово - юг, разяснява Ангелкова. Ще бъдем безкомпромисни към всяко едно нарушаване и безчинство на плажа ”.

По думите й е извънредно значимо да бъде обезпечен пешеходен достъп до всеки плаж. " Ако има опция къде да се паркира, това прави услугата още по-добра. Изключително значимо е обаче да има обезпечен пешеходен достъп, с цел да се доближава до самия плаж и да може той да се почиства и поддържа. Всички плажове, които досега са отдадени на концесия или са чартърен, имат такава опция ”, изясни Ангелкова.

" България е позната като дестинация, която предлага извънредно положително качество на добра цена. Това го демонстрират цифрите, които имаме досега. За последните три години имаме 31% растеж на задграничните туристи, което е 9 млн. 200 хиляди Имаме над 8 милиарда 400 млн. лева доходи, както и 27 млн. осъществени нощувки. Това ни слага в топ 5 на Европа за предходната година ”, уточни още Николина Ангелкова.

" За нас са значими главните пазари, които идват към нас – Русия, Гърция, Германия, Румъния, Турция, Полша, Чехия, Украйна. Правим непрестанно разбори, с цел да може да подобряваме, това което предлагаме “, разясни още Ангелкова.

Относно презастрояването по Черноморието, Ангелкова разяснява: " В настоящото законодателство е ясно записано, че се не разрешава всякакво строителство върху дюни. Когато се откри такова строителство, то се явява нелегално и следва да бъде неотложно съборено ”.

" Законът е планувал всички нужни рестрикции. Отделно от това, ние предложихме този законопроект, с цел да въведем по-строги наказания, когато има нарушавания по плажовете “, добави Ангелкова.

" За да се опазят дюните оптимално по-добре и да се контролират неохраняемите плажове, където сме срещали редица нарушавания. По отношение на къмпингуването на първо и второ четене, в процеса на разискването в комисиите, народните представители също се убедиха, че е значимо да има разговор и дадоха отлагателен период за влизане в действие на тези текстове, с цел да може четирите министерства да създадем разговор и да почистим всичко с неправителствения бранш и всички заинтригувани страни “, добави тя. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР