Ще бъде справедливо Ливърпул да бъде обявен за шампион на

...
Ще бъде справедливо Ливърпул да бъде обявен за шампион на
Коментари Харесай

Звезда на "Сити": "Ливърпул" заслужава титлата

Ще бъде " заслужено " " Ливърпул " да бъде разгласен за първенец на Англия, в случай че сезонът в Премиър лийг не бъде приключен поради пандемията от ковид. Така счита една от звездите на сегашния притежател на купата във Висшата лига " Манчестър Сити " - Илкай Гюндоган.

Футболът във Англия е спрян най-малко до 30 април, а " Ливърпул " има задатък от 25 т. пред " Сити " в класирането и се намира единствено на две победи от първа шампионска купа след 1990 година Запитан от немската национална телевизия ZDF дали " алените " би трябвало да получат трофея тази година, 29-годишният национал на Германия отговори: " За мен това би било ОК, да. Като спортисти би трябвало да бъдем обективни. "

Клубовете от Премиър лийг имат планувана среща за 3 април, когато съвсем несъмнено актуалното спиране на шампионата ще бъде удължено. Така шампионата най-вероятно няма бъде възобновено преди датата, на която към този момент трябваше да е приключило - 17 май. През уикенда президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че сезон 2019/2020 в клубния футбол ще бъде провален, в случай че не се рестартира до края на юни.

Гюндоган разяснява, че футболните ръководители са изправени пред мъчно решение, от което сигурно няма по какъв начин всички да са удовлетворени.

" Има разнообразни отзиви - уточни халфът. - За тимовете, които имат добър сезон, явно няма да е добре, в случай че шампионата бъде завършено в този момент. От друга страна, за отборите, които не се оправят добре и са, да речем, в зоната на изпадащите, такова преустановяване би паснало . "

Бившият състезател на " Борусия " (Дортмунд) разяснява, че е подготвен да се откаже от част от заплатата си, в случай че британските клубове последват образеца на някогашния му тим и на " Ювентус " да редуцират възнагражденията на играчите си. " Разбира се, мисля, че е ОК, няма подозрение. Само че към момента няма такава полемика в Англия ", съобщи той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР