Ще бъде спекулация ако говорим за генотип, който е по-защите

...
Ще бъде спекулация ако говорим за генотип, който е по-защите
Коментари Харесай

Проф. Плочев: Спекулация е да се говори за генотип, който е по-защите от коронавируса

Ще бъде нечиста сделка в случай че приказваме за генотип, който е по-защите от ковид. Това не е потвърдено досега. Излезе забавна публикация в списание „ Нейчър “ наречена „ Ковирусът, чукът и танцът “. В нея се споделя, че първо е трябвало вирусът да бъде ударен като с чук, а след това с него да са танцува като във валс – напред и на зад - затягаш ограничения, отпускаш ги, затягаш ги, отпускатш.
Това разяснява в предаването " Лице в лице " по бТВ проф. Камен Плочев, началник на Първа клиника по инфекциозни заболявания към ВМА.

Той бе безапелационен в удостоверение на още една теза от цитирания материал - в тази публикация се споделя, че вирусът не е основан в лаборатория. " Коронавирусът не е плод на „ черната биология “ и не е основан в лаборатория ", бе безапелационен професорът.

По думите му екипът на проф. Андеръсн, които изготвят публикацията, потвърждава по доста елементарен метод, че вирусът е натурален. Причината е, че той е толкоз идеален, че единствено природата може да го сътвори. " Най-съвършеното нещо на планетата се основава от природата. Този вирус е толкоз идеален, че е парадокс човешка ръка да го е пипнала. Той е неповторим. Теорията на конспирацията, която не обичам по две аргументи, не споделя кой и за какво е основал този вирус.

От познанията по биотероризъм, които имам бих споделил, че това не е терористичен акт, тъй като никой не пое отговорност за това. Тероризмът, който желае да сътвори смут и суматоха постоянно споделя че стои зад нещо такова. Това не е плод на черната биология.

ВМА към този момент е дезинфекцирана и от през днешния ден към този момент се одобряват безусловно всички пациенти. Мога да уверя жителите, че е изцяло безвредно хората да идват в клиниката.

Той изясни разликата сред елементарния грип и COVID-19 въз основата на няколко критерия.

" Първият е репродуктивното число. Грипният вирус заразява по-малко от двама души, до момента в който коронавирусът - сред 2 и 4 души. Варицелата пък заразява повече от пет души. По отношение на критерия смъртност при грипа тя е 2%, до момента в който при ковид - сред 2 и 15%. Най-смъртоносни – със смъртност повече от 15%, са еболата и едрата шарка “, изясни проф. Камен Плочев.

" Коронавирусът се намира някъде по средата – нито доста инфектиран, нито доста гибелен. Но въпреки всичко задоволително инфектиран и обезпокоително гибелен ", добави той.

Според него познанията в медицината, както и организацията на социума на човешкото общество са факторите, които са попречили естественото взривно развиване на една такава зараза, защото се касае за нов тип вирус.

На въпрос дали чака терзания на хората да посещават лечебни заведения проф. Плочев разяснява, че е реалност неналичието на пациенти с заболявания като жълтеница или лаймска болест по време на пандемията.

Основата на диагностиката са симптоматиката. Задължително се вършат и други проби с изключение на бързите и мудни проби за ковидвируса. Правят се кръвни проби, които дават повече информация за симптоматиката.

Вече сме доста напред в диагностиката и съвсем 100% имаме решителност.

200 вируса предизвикват респираторни инфекции в човешкия организъм. Този вирус се характеризира с доста забавен клиничен ход.

„ Хората с ковид, при които болестта е протекло без признаци, са заразни 14 дни. 55% от случаите са леко протичащи. Те са заразни в продължение на 20 дни. Средно тежките форми, които са 10%, са заразни през целия интервал и има 15% смъртност. При супер тежките форми смъртността е 50% “, изясни още проф. Камен Плочев и даде детайлности за симптоматиката:

" Тежест в гърдите, болежка в мускулите, мъчно дишане, кашлица са най-масовите признаци. По-рядко са сърдечно-съдови проблеми. При грипа има присъщ признак болежка в очните ябълки, при този вирус това го нямаше. На второ място бяха сърдечно- съдовие недоволства – високо кръвно, сърдечно-съдова непълнота. По рядко проблеми с бъбреците. Корона вирусът визира всички елементи на организма, към този момент има открит вирус в семенна течност. Вирусът най-вероятно ще продължи своето битие в човешкия организъм, само че под друга форма. "

По думите му леко вирусът протича със едва покашляне, суха хрема, температура към 37 градуса и неразположение.

За ролята на маските проф. Плочев сподели статистика, която демонстрира зависимостта сред носенето на маски в другите страни и смъртността в тях. Друг значим фактор е обществената отдалеченост, уточни специалисът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР