Ще бъде слънчево, в низините след обяд – горещо. В

...
Ще бъде слънчево, в низините след обяд – горещо. В
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 30 юли

Ще бъде слънчево, в низините след обяд – горещо. В множеството региони от страната оптималните температури ще са сред 34° и 39°. Това заяви за Агенция " Фокус " Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.
По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е към 27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 26°, на 2000 метра - към 19°.
В петък към момента ще бъде горещо, преди обяд над по-голямата част от страната - и слънчево. По-късно облачността от запад ще се усилва. Ще се появи слаб северозападен вятър. Към края на деня на обособени места в Западна и Северна България ще превали и прегърми. През нощта против събота феномени ще има и на изток. В събота от северозапад, в източната половина от страната - от север-североизток, ще проникне релативно по-хладен въздух. На места, повече в източната половина от страната и Рило-Родопската област, още веднъж ще превали и прегърми. В неделя ще има променлива облачност, на обособени места към момента са вероятни краткотрайни превалявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР