Ще бъде създаден нов съвместен изследователски институт между японската Мейджи“

...
Ще бъде създаден нов съвместен изследователски институт между японската Мейджи“
Коментари Харесай

Изследователски институт между японската „Мейджи“ и „Ел Би Булгарикум“ се създава у нас

Ще бъде основан нов взаимен проучвателен институт сред японската „ Мейджи “ и държавната компания „ Ел Би Булгарикум “. Научно-развойният център ще се концентрира върху изследователската активност и нововъведенията в областта на млекопроизводството. Целта е взаимният институт да започва още през 2024 година Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и Н. Пр. Хироши Нарахира, ексклузивен и пълномощен дипломат на Япония в Република България, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността. Двамата означиха, че в края на тази година се честват 50 години от сполучливото партньорство сред двете компании.

 

„ Чрез основаването на центъра за научна и развойна активност ще издигнем съдействието сред „ Ел Би Булгарикум “ и японската „ Мейджи “ на последващо равнище - ще създадем нови артикули и ще имаме опция да отворим нови пазари “, съобщи министър Богданов. По думите му това ще даде основа за солидно партньорство и в идващите 50 години.

 

На срещата беше изтъкнато, че планът е препоръчан още преди две години от японска страна, само че от българска страна е имало закъснение в осъществяването му, изключително през актуалната година. 

 

Министър Богданов акцентира, че забавянето на плана и неналичието на ясна тактика и визия на остарялото управление – по какъв начин би трябвало да се развива “Ел Би Булгарикум ”  е измежду главните аргументи то да бъде заменено.

 

„ Гарантирам ви, че ще бъде направено всичко допустимо от новото управление на държавната компанията, с цел да бъде наваксано закъснението и новият център да проработи през 2024 година - по случай 50 - годишнината от съдействието сред фирмите “, акцентира той. 

 

Министър Богданов съобщи, че главната задача, която е сложил на новото управление на „ Ел Би Булгарикум “, е да изготвят тактика и бизнес стратегия за интервала 2024-2026 година „ Основен фокус в новата тактика е компанията да се концентрира върху научноизследователската и развойната активност, както и върху създаването на  иновации, нови артикули и варианти “, добави министърът на стопанската система и промишлеността. 

 

Той уточни, че търговско-икономическите връзки с Япония са извънредно значими за страната ни, а партньорството сред „ Мейджи “ и „ Ел Би Булгарикум “ е знаково за развиването на българо-японското съдействие. 

 

Министър Богданов и посланикът на Япония у нас разискаха още огромния капацитет сред двете страни в аутомотив бранша, енергетиката и бъдещо партньорство в построяването на нов вид индустриални зони в България. Министър Богданов уточни, че съдействие с японски компании може да се търси в производството на системи за предпазване за сила, както и в построяването на индустриални зони, свързани с съответни промишлености. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР