Ще бъде различно на местните избори. Аз не мога и

...
Ще бъде различно на местните избори. Аз не мога и
Коментари Харесай

Йотова: ЕС сгреши, като отложи решението за присъединяване на Северна Македония и Албания

" Ще бъде друго на локалните избори. Аз не мога и не желая да приказвам от името на всички жители. Но хората желаят успокоение и биха заложили на този, който им го обезпечи. Те се нуждаят от това, децата им да остават в България. Да живеят и да работят, да учат и да основават фамилии тук. И който им показа тази вероятност на локалните избори, той ще завоюва.  " Този коментар направи вицепрезидентът на България Илияна Йотова в изявление за предаването на Българска национална телевизия - " Денят с Георги Любенов " във връзка загубата на Българска социалистическа партия на евроизборите.
Тя взе отношение и по въпроса с участието в Европейския съюз на Албания и Северна Македония. " Европа не може да претендира да бъде международен водач. Не може да застане като пълноправен сътрудник, в случай че не обезпечи участието на Западните Балкани. Европейски Съюз направи огромна неточност с това, че отсрочи решението за присъединение на Северна Македония и Албания за октомври.  Йотова счита, че първо би трябвало да се изчака продължението на процеса на Brexit, като края на октомври е новата дата за овакантяване на Великобританият от Европейския съюз. Вицепрезидентът на България предвижда, че още веднъж ще бъде открит вид за отсрочване на този краен период, без значение кой ще е министър председател на английската страна в оня миг.
" Отново се поставя каруцата пред коня. Няма по какъв начин да бъде уверени в личността на бъдещия ръководител на Европейската комисия или на Европейския съвет и така нататък, без да чуем каква е визията на тези хора ", добави Йончева. Тя сподели, че няма значение кое ще е лицето Х или Y, в случай че той не показа концепция по какъв начин Европа ще си върн е позициите " на сериозен състезател на интернационалната сцена ". " Така оставаме с усещането, че тези определени персони ще са плод на някаква договорка ", добави българският вицепрезидент. Илияна Йотова съобщи позицията си, че Кристалина Георгиева няма действителен късмет да бъде ръководител на Европейската комисия.
В умозаключение Илияна Йотова отхвърли да разяснява изявлението на президента Румен Радев, по отношение на закупуването на изтребители " F-16 ". Мотивът й бе, че компетенциите сред двамата по тази тематика за на друго равнище. " А и не считам, че пазаруването на изтребители би трябвало да бъде дъвка за устата на всеки политик, тъй като става въпрос за отделянето на средства в сериозен размер, които България би трябвало да отдели ", посочи вицепрезидентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР