Ще бъде предложено на социалните партньори държавните зрелостни изпити да

...
Ще бъде предложено на социалните партньори държавните зрелостни изпити да
Коментари Харесай

Матурите се отлагат за 30 май и 1 юни

Ще бъде препоръчано на обществените сътрудници държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни, а изпитите за седмокласниците - на 13 и 15 юни.

Новината заяви просветителният министър Красимир Вълчев на брифинг в Министерския съвет във връзка държавното предложение за удължение периода на оповестеното изключително състояние. С оглед на това упованията са образователните занятия ще се възвръщат на 14 май .

Разменени са известия с висшите учебни заведения и те няма да имат проблем да си изтеглят кандидат-студентските акциите със седмица. Разменят се известия и със страните-членки на Европейския съюз. Пикът на ковид не сме го достигнали, въпреки че всички би трябвало да сме внимателни, ще има отместване на приема на кандидат-студентските камапнии. Готови сме, че в случай че не се отместят акциите в други страни, да издадем по-рано дипломите на дванадесетокласниците.

Няма да има проблем за привършване на образователната година , увери Вълчев, макар че призна за проблеми.

В образованието на електронна среда няма единна организация , тъй като не може да бъде основана в отдалечено образование. Между 30-60 000 деца са включени за превъзмогване на компликациите по време на образователната година. Те ще отучват през юни и юли месец, само че броя им е естествена и това се случва всяка година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР