Ще бъде предложено глобата за автомобил на пясъка да скочи

...
Ще бъде предложено глобата за автомобил на пясъка да скочи
Коментари Харесай

6000 лв. глоба заради джип в морето

Ще бъде препоръчано санкцията за автомобил на пясъка да скочи двойно
6000 лв. санкция получи стопанинът на плаж „ Перла ” край Приморско, откакто джип влезе в морето. Собственикът на мощната кола твърди, че не е имало забранителни табели. Концесионерът отхвърля. Полицията проверява случая.

Туристи снимаха по какъв начин джип не може да излезе от морето. Опитите да бъде избутан не дават резултат и се постанова да бъде изтеглен от пясъка с екскаватор. Тази заран притежателят на джипа дефинира случилото се като случай.

" Джетът е много тежък, захапа леко вълната, леко опитахме се и затъна. Случва се, на всеки му се е случвало, който се занимава с тези спортове ", изясни Христо Щърбанов, който е и играч по джет ски. Твърди, че никой от водната база не го спрял да стигне с джипа до морето. Според концесионера на плажа обаче той е минал самоволно през бариерите и табелите.

" Протоколът е подобен - да се вкара джетът до тук, отсам да се разкачи колесарът и по пясъчната линия да влезе на ръка. Това че за улеснение някой е решил да влезе с джипа си до морето и там да си разкачи джета, към този момент е в компетенцията на контролните органи, не наша ", съобщи Лъчезар Захариев – концесионер на плаж Перла.

" На шести нямаше, през вчерашния ден нямаше, табелките са поставени безусловно тази заран... Никой не ни е забранил, дори в противен случай, споделят: " Да, вкарайте тук! Помагат ни, влизайте!Това ни е практиката тук, не се случва единствено тази година! ", сподели още Щърбанов.

" Ако в действителност обстановката е такава, следователно от през днешния ден договорът за наем на съответния наемател на водния кулоар ще бъде преустановен! ", изясни Лъчезар Захариев – концесионер на плаж „ Перла ”.

Концесионерът не е подал сигнал за нарушаването. От Министерството на туризма се самосезирали след изявления в медиите.

" Ще обмислим в незабавен порядък и специфични законодателни промени във връзка с водните коридори и специфичното обозначаване за това да няма безсистемно разхождане на транспортни средства на територията на морския плаж. Абсолютно неприемливо! ", съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ще бъде препоръчано санкцията за автомобил на пясъка да скочи двойно – до 20 000 лв.. До момента наложени наказания за сходни нарушавания няма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР