Ще бъде предимно облачно, но без валежи. Ще духа слаб,

...
Ще бъде предимно облачно, но без валежи. Ще духа слаб,
Коментари Харесай

Условия за поледици в Северозападна България

Ще бъде най-вече облачно, само че без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан югоизточен вятър, в Дунавската низина слаб от изток-североизток. Минималните температури през днешния ден ще бъдат сред минус 4° и 4°, а оптималните - от 1 до 11°.

Вечерта от запад-югозапад ще стартират нови превалявания от дъжд, които през нощта ще обзет съвсем цялата страна. В Северозападна България преваляванията ще са от дъжд и сняг и на доста места там ще има условия за поледици.

По Черноморието ще има забележителна облачност, само че дъжд и там не се чака. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максимални температури - сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно. През деня тук-там ще превали слаб сняг. Интензивни и обилни превалявания ще има през нощта, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1100-1200 метра. Ще духа сдържан югозападен вятър, който вечерта ще се усили до плевел, а през нощта ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - към 3°, на 2000 метра - към минус 1°.

Рано сутринта в четвъртък на обособени места в Северозападна България към момента ще има условия за поледици. През деня преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще се раздра. Ще стартира стопляне, което ще продължи до събота. Облачността ще е по-често забележителна, само че единствено на обособени места е допустимо да превали дъжд. С понижена видимост ще се задържа в северозападните региони и западната част от Горнотракийската равнина, където и температурите ще остават по-ниски.

По-късно денем в събота с насочване напразно от северозапад, в неделя от север-североизток, ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се вплътни и тук-там от северозапад на югоизток ще има превалявания от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР