Ще бъде полезна в стопанството“, отбелязаха уралските оръжейнициУкрайна е продала

...
Ще бъде полезна в стопанството“, отбелязаха уралските оръжейнициУкрайна е продала
Коментари Харесай

„Благодаря, Макрон, ние плащаме“: Как френските „Цезари“ се озоваха в Уралвагонзавод

„ Ще бъде потребна в стопанството “, означиха уралските оръжейници

Украйна е продала две френски 155 мм гаубици CAESAR на Русия, оповестява BulgarianMilitary.com.

Френски източници и източници от Донбас настояват, че съветската войска, по-точно в индустриалните цехове на съветския производител Уралвагонзавод, има две 155-мм самоходни гаубици CAESAR, които са били трансферирани от Франция на Украйна като военна помощ, написа колумнистът Бойко Николов.

На 20 юни френският юрист Режис дьо Кастелно /Régis de Castelnau/ написа в формалния си акаунт в Twitter:

„ Още един триумф на Макрон: две френски оръдия CAESAR бяха прихванати от руснаците живи и здрави. В момента те са в завода на Уралвагонзавод в Урал за изследване и вероятно прекопирване. Благодаря ви, Макрон, ние плащаме “.

Няколко дни по-късно, на 23 юни, Уралвагонзавод отговори на френския юрист посредством формалния си канал в Telegram и с връзка към туита на Régis de Castelnau, пишейки: „ Добър ден, господин Режис. Молим ви да предадете нашата признателност на президента Макрон за дарените самоходни оръдия. Техниката, несъмнено, е почти... не като нашите MСTA-С! Но все пак може да е потребна в стопанството. Изпратете още - ще се разберем.

Новината за пленено оръжие не би изненадала никого във военно време. Но същите „ неидентифицирани “ френски източници настояват, че две самоходни гаубици CAESAR са били продадени посредством медиатор от украинци на руснаците. Цената, която се разисква в тесни кръгове, е 120 000 $ за брой. BulgarianMilitary напомня, че цената на единица самоходна гаубица CAESAR е почти 7 милиона евро.

„ Това е война, някои умират, други изоставят позициите си от боязън, а трети печелят от войната. Краят на коментара „ Благодаря на Макрон, ние плащаме “ подсказва, че Режис дьо Кастелно счита, че двете гаубици не са били изоставени и пленени, а продадени. Иронията в съответния случай е прекомерно мощна, с цел да пренебрегнем този факт.

споделя Себастиан Леви, анализатор в BulgarianMilitary.com.

Не са изолирани случаите на корумпирани украински военнослужещи, участващи в противозаконна търговия с оръжие за максимизиране на облагите.

В началото на юни BulgarianMilitary към този момент заяви за продажба на най-малко една противотанкова ракетна система FGM-148 Javelin в Даркнет /тъмната мрежа/ за 30 000 $. Продавачът остана незнаен, само че съгласно информация, оповестена в Даркнет, мястото е Киев, столицата на Украйна.

Интерпол също е осведомен с противозаконната продажба на оръжие от украинците.

Генералният секретар на Интерпол Юрген Сток се притеснява, че „ оръжията ще бъдат предадени на незаконни организации. Това обаче се случва със съучастието на западните държавни управления, които не желаят да вкарат механизми за сигурност и инспекция на потреблението на тези оръжия. Всъщност даже американските разследващи служби не знаят къде отиват оръжията, доставени в Украйна.

Продадените самоходни 155-мм френски гаубици CАESAR ще бъдат от изгода за руснаците. Фактът, че се намират в предприятието " Уралвагонзавод ", допуска, че ще би трябвало да бъдат демонтирани и авансово в детайли проучени, написа BulgarianMilitary.

Системата за ориентиране и съгласуваност на огъня на САУ CAESAR съставлява огромен интерес за съветските военни инженери. Ще би трябвало да бъде в детайли проучена, оценена и най-вероятно копирана. Когато този муден развой завърши и в случай че специфичната интервенция към момента продължава, има възможност съветските въоръжени сили да употребяват самоходните оръдия CAESAR против украинските сили.

Сама по себе си продажбата на две самоходни гаубици е неприличен акт от страна на забърканите в тази ситуация украинци.

За да се осъществя, е нужна мощна корупция, изключително измежду военното командване и низшите офицери в редиците на украинската войска. Това е най-важният факт, прочут на всички, само че никой не смее да приказва за него, приключва BulgarianMilitary.com.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР