Ще бъде отменена спорната наредба, която предвиждаше увеличение на часовете

...
Ще бъде отменена спорната наредба, която предвиждаше увеличение на часовете
Коментари Харесай

Укротиха автоинструкторите с отмяна на наредба

Ще бъде анулирана противоречивата разпоредба, която предвиждаше нарастване на часовете по кормуване и въвеждането на джипиес надзор в колите. Това стана след среща сред протестиращите през днешния ден автоинструктори и министрите на превоза и образованието Росен Желязков и Красимир Вълчев, до момента в който в София течеше проява на инструкторите.

По време на диалозите е контрактувано също да се сътвори нова работна група, която да бъде управлявана от ръководителя на Държавната организация по пътна сигурност Малина Крумова.

„ Тази група ще има разширени задания, които са свързани с това да се посочи какъв би трябвало да е изпитът, какво би трябвало да е образованието, какви да са нужните ограничения – доста по-широко, отвън провеждането на образованието и контрола върху образованието. Да работим и в подтекста на новото законодателство, което следва да се приготвя по отношение на решението на Министерски съвет за нов Закон за придвижване по пътищата “, изясни Крумова.

Директорът на „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски добави: „ Когато работната група излезе със съответните оферти, и те се одобряват и няма разнобой в сектора, и се одобряват консенсусно, тогава ще стартират промени в нормативната база “.

Междувременно неправителствени организации са изпратили до премиера Борисов и до министерствата на вътрешните работи, превоза и на образованието и науката позиция за нуждата часовете по кормуване да бъдат увеличени.

Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България разяснява: „ Ние сме „ за “ 42 часа, при изискване че се подсигурява неотменимото им предоставяне и по тази причина считаме, че електронната система тя не може да бъде корумпирана, тя не може да бъде субективна. Тя е справедлив метод на надзор. Системата първо локализира и верифицира инструктора и курсиста, че са на едно и също място, т.е. в автомобила. Второ, тя отбелязва часа на потегляне и часа на приключване. Трето, GPS системата демонстрира маршрута, по който се е движил автомобилът с инструктора и курсиста, какъв брой километра са изминати за един час, кое упражнение е отработено - дали е автомагистрала, дали е извънградско, дали е нощно каране “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР