ще бъде обявено в Шумен днес (24.09.20 г.) от 08:00

...
ще бъде обявено в Шумен днес (24.09.20 г.) от 08:00
Коментари Харесай

Бедствено положение в Шумен заради безводие

ще бъде оповестено в Шумен през днешния ден (24.09.20 г.) от 08:00 ч. То щ важи главно за квартал „ Мътница “, а повода е липса на вода, написа shum.bg. Обявяването на бедственото състояние ще разреши да се съкратят периодите за избор на реализатор, който да възвърне различните източници, споделят специалисти. То ще бъде оповестено за интервала от седем дни.  По думите на кмета осъществяването на плана за възобновяване на дълбокия сондаж, който е част от водопреносна система квартал „ Мътница “, ще стартира в околните една, две седмици .
Облайн изданието напомня, че „ Български ВиК холдинг “ ЕАД пое ангажимент да спомага с финансирането в решаването на водния проблем за жителите на квартал „ Мътница “, като първи стадий от плана за възобновяване на водопреносна система „ Мътница “. За да се реши казусът се планува да бъде възобновен и въведен още веднъж в употреба бездънен сондаж, който е част от водопреносна система „ Мътница “. Прогнозната стойност на нужните средства е към 370 000 лв.. Изпълнението на дейностите ще се поеме от „ Водоснабдяване и канализация “ ООД в Шумен.
 Квартал в Радомир минава на по-строг воден режим Квартал в Радомир минава на по-строг воден режим
Част от Радомир минава на по-строг воден режим. Мярката се постанова заради мощно понижаване на водните количества във водоизточника, з...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР