Ще бъде обявен търг за доставка на втечнен природен газ

...
Ще бъде обявен търг за доставка на втечнен природен газ
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще се търсят всички сигурни доставчици на газ

Ще бъде разгласен търг за доставка на полутечен природен газ за България . Това заяви пред служебният министър-председател Гълъб Донев. 

На въпрос дали служебното държавно управление ще възобнови договарянията за доставка на природен газ с „ Газпром “, Донев отговори, че ще бъдат търсени всички сигурни снабдители на газ.

" Ще търсим доставка на газ на налични цени, с предвидими доставки, тъй че да не вършим търгове ден за ден, както се правеше до миг а ", разяснява Донев. 

В момента казусът с доставките на газ е доста значителен. Анализът на „ Булгаргаз “ е, че са обезпечени доставките на газ за България до август, съобщи служебният министър председател и добави, че една трета от нужните количества газ за България не са обезпечени. 

По думите му служебното държавно управление ще постави всички старания интерконекторът с Гърция да бъде пуснат в употреба , тъй като той ще подсигурява доставките на газ от Азербайджан. 

Относно решението на служебното държавно управление да бъде отменено  решение на предходния кабинет от 22 юли в частта „ одобрение на избора на Надзорен съвет на " Ай Си Джи Би “, Гълъб Донев сподели, че във въпросното решение са били позволени неточности в имената на членовете на съвета. 

" Нас ни упрекват в неща, които не са свършени от предходния кабинет или за неща, които следва да свършим, разяснява Донев. Той добави, че ще има последователност на политики, които водят до възстановяване на благосъстоянието на хората. 

Относно информацията, че Русия гони 14 български дипломати, Донев съобщи, че консулството на България в Санкт Петербург ще бъде изправено пред обстановка от неспособност да работи. Но Министерството на външните работи има проект да обезпечи българското посланичество в Русия, увери министър председателят. 

В момента обстановката, пред която е изправена Европа, е най-тежката след Втората международна война, разяснява още Гълъб Донев. България е благонадежден, сигурен сътрудник на НАТО, само че България има национални ползи, които би трябвало да отстоява, означи той. Донев съобщи, че няма риск България да бъде въвлечена във войната, само че би трябвало да се положат всички старания и да се следи това да не се случи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР