Ще бъде назначен служебен ректор на мястото на уличения в

...
Ще бъде назначен служебен ректор на мястото на уличения в
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Плагиатството не е нещо ново

Ще бъде назначен длъжностен ректор на мястото на уличения в плагиатство ректор на Варненския механически университет. Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той добави, че казусът с плагиатството в научните сфери не е единствено български.

Ще бъде назначен длъжностен ректор на мястото на уличения в плагиатство ректор на Варненския механически университет. Плагиатството е установено още предходната година, само че едвам тази Просветното министерство се е сдобило с пълномощията да освободи ректора, изясни просветният министър. Професорът ще изгуби научната си купа „ лекар на техническите науки “.

Проблем с плагиатството има насам-натам, освен в България, съобщи Красимир Вълчев.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Последната година беше декларирано, че това е проблем, тъй като разрушава академичната нравственос и университетските полезности.  Ректорът на Варненския механически университет беше махленски в плагиатство Ректорът на Варненския механически университет беше махленски в плагиатство
Ректорът на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е плагиатствал при подготвянето на научните си писания, това разгласи през днешния ден новосформира...

Не всички въпроси за плагиатство минават през новосформираната Комисия по академична нравственос - някои се преглеждат на университетско равнище, изясни министърът. В момента се работи по сходен случай за плагиатство във Висшето военно учебно заведение във Велико Търново, като не става дума за ректора, само че министърът отхвърли да даде предварителни детайлности.
 Българска академия на науките и МОН в спор за Института по метеорология и хидрология Българска академия на науките и МОН в спор за Института по метеорология и хидрология
Ръководството на Българската академия на науките желае да бъдат оттеглени параграфите в проектозакона за държавния бюджет, от които излиза наяве, че от 1...

Тази година нарастването на средствата за Българска академия на науките са над 50%, като това това няма аналог с предходни години или други обществени организации, изясни министърът.

Българска академия на науките се държи като частен притежател на Национален институт по метеорология и хидрология и са не запомнили, че извършват обществена функционалност, съобщи Красимир Вълчев.

Работата на Национален институт по метеорология и хидрология ще се подсигури законово, тъй че институтът нито да прекъсне работата си, нито да има съкращения на личния състав или загуба на собствеността, добави той. Увеличението на учителските заплати не е за сметка на учените в Българска академия на науките, съобщи просветният министър.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Учените в Българска академия на науките нямат тази социална задача, която има учителят. Затова и финансирането на научните проучвания е в доста по-малка степен основано на твърда база, а в по-голяма степен е функционалност на тяхната интензивност.  9000 деца,отпаднали от учебно заведение,са върнати в клас към началото на образователната година 9000 деца,отпаднали от учебно заведение,са върнати в клас към началото на образователната година
Над 30 000 деца са върнати в учебно заведение, сподели просветният министър Красимир Вълчев. Около 60 хиляди деца обаче може да отпаднат от учебно заведение. Причината - р...

Връщането на децата в учебно заведение е екипна задача, с която самичък преподавател не може да се оправи, изясни Вълчев.

По думите му, целите на Просветното министерство включват връщането на децата в учебно заведение, модернизацията и вложенията в учителите, вложенията в цифровите умения, връзката с пазара на труда, възобновяване на образователните стратегии.

Работата на Просветното министерство няма да се утежни, в случай че Агенцията за българите в чужбина бъде закрита, защото МОН има повече пълномощия от нея, в това число законови, разгласи Вълчев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР