Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на

...
Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на
Коментари Харесай

Тагарев: Ще бъде направен анализ какво още можем да предоставим на Украйна

Ще бъде изработен разбор какво още можем да предоставим на Украйна, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.  В момента даваме главно муниции, уточни той. Ние няма да предприемем стъпки, които да застрашат гарантирането на нашата сигурност, увери още веднъж Тагарев.

В момента даже няма интерес към българските бойни самолети, добави министърът. Не се дискутира и България да даде остарели танкове на Украйна, само че въпросът би могъл да бъде подложен в бъдеще, в случай че анализът, който Министерството на защитата занапред ще направи, разреши това. Не мога да се наемам със периоди, само че сигурно анализът ще отнеме месеци, разяснява Тодор Тагарев. По-рано през днешния ден Тагарев разгласи, че украинският президент Володимир Зеленски е дал лист с нужното на украинската войска въоръжение при визитата си в България.

На въпрос дали България е изпуснала шанса си за така наречен триъгълни покупко-продажби, Тагарев уточни, че при свои срещи с посланиците на някои от нашите съдружници, които организира регулярно, слага въпроса има ли още благоприятни условия за така наречен триъгълни покупко-продажби. Ако го бяхме създали това преди 6-8 месеца, може би още е имало шансове, все още до мен не е стигнала някаква действителна опция, разяснява Тагарев. Ние към момента имаме опция по втори вид да предоставяме помощ, тъй като наши съдружници дават финансови обезщетения, в случай че дадем помощ за Украйна с съществени платформи, съобщи той, като разясни, че става въпрос за самолети, артилерийски системи, зенитно-ракетни комплекси, бронетанкова техника.

По мотив обвиняванията от страна на Българска социалистическа партия, че е подготвен да наруши конвенцията от Монтрьо, министърът на защитата съобщи, че неговите думи са били изтълкувани превратно. Тагарев изясни, че е споделил пред военни експерти, че за България е значимо с изключение на разполагането на войски, противоракетна, противокорабна защита и кораби за гарантиране на сигурността в Черно море, нашите съдружници да могат да оказват помощ тогава, когато е нужно, да вземем за пример посредством разследващи средства или посредством опция за нанасяне на кинетични резултати, без да прецизира дали тези кинетични резултати ще се обезпечат от кораби или подводници.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР