Ще бъде ли възобновено делото за смъртта на Ангел Димитров

...
Ще бъде ли възобновено делото за смъртта на Ангел Димитров
Коментари Харесай

Решават до месец дали делото за смъртта на Чората ще бъде възобновено

Ще бъде ли обновено делото за гибелта на Ангел Димитров - Чората ще стане ясно след месец. Върховният касационен съд изслуша през днешния ден причините за какво казусът още веднъж би трябвало да бъде преразгледан на основния прокурор, петимата наказани на 7 години затвор благоевградски служители на реда и на техните юристи, заяви БНР. 
 Протест изиска връщане на делото за гибелта на Чората  Протест в София в поддръжка на служителите на реда, наказани за гибелта на Чората  Цацаров изиска наказаните служители на реда за убийството на Чората да излязат от пандиза  По 7 години затвор получиха петимата служители на реда за гибелта на Чората
Според Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков и техните юристи последното правосъдно решение, поради което те към този момент са в пандиза, не почива на всички доказателствата по делото, а на една противоречива съгласно тях експертиза - че при задържането му през 2005 година при полицейската акция " Респект " Димитров е умрял от нанесените му от тях удари. 

Във възраженията си, с които желае казусът още веднъж да бъде отворен, основният прокурор приказва за явно неправдив правосъден акт, предписан, макар признанието на тримата висши съдии, че не може да бъде персонифицирана отговорността на всеки един от петимата благоевградски служители на реда.

Те и юристите им желаеха от петчленния състав на съда да ги пусне от пандиза, до момента в който вземе крайното си решение - да бъде ли обновено делото. Върховните съдии отхвърлиха, като подсетиха, че към този момент са отхвърлили такова искане, направено от Цацаров.

" Рано или късно справедливостта ще спечелва ", сподели Мирослав Писов, напускай правосъдната зала с белезници и под ескорт, дружно с другите четирима наказани за гибелта на Чората.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР