Ще бъде ли сформирано стабилно мнозинство в парламента? Този въпрос

...
Ще бъде ли сформирано стабилно мнозинство в парламента? Този въпрос
Коментари Харесай

Кънчовците бистриха ще има ли правителство?

Ще бъде ли образувано устойчиво болшинство в Народното събрание? Този въпрос пробваха да разнищят тази заран в ефира на bTV Андрей Райчев, Светослав Малинов и Харалан Александров.

" Нещата би трябвало да са чисти и открити, да няма борби и да е ясно от ден първи, с цел да се откри решение. Или да се отиде на нови избори ", съобщи Светослав Малинов. По думите на политолога - не е въпроса какво е допустимо, а какво е най-хубаво за страната.

" Стабилно държавно управление май приехме, че няма от година и половина насам. Преди изборите имаше един, за мен неповторим факт, какъвто не съм виждал за последните 30 години - предварителни избори и рекордно невисок брой искащи за тях. Сега плащаме цената на метода, по който беше свалено държавното управление и извънредно късия период.

ГЕРБ би трябвало да се опита да направи държавно управление с Движение за права и свободи. Да притегли новата партия " Български напредък ". Това ми наподобява по-реалистично, в сравнение с да прави съюз с " Демократична България ". Да се мине и на гласоподаване на държавно управление на малцинството ", добави още той.

Според Андрей Райчев има два въпроса на дневен ред. " Единият е забележим, другият - не. Едното е да създадем държавно управление, а другото - кой ще бъде набелязан за отговорен, тъй като нито един въпрос не бе решен на предишните избори.

Трябва да се види в кого стои ключа. Кой легитимира края на революцията, стартирана 20-та година. Кой може да пресече тази алена линия? Според мен това са Демократична България. Докато Демократична България не желае да прави нещо, нищо няма да стане. В момента всички играят не, с цел да създадат държавно управление, а за последващи избори ", добави още Райчев. 

" Трябва да следим положението на електората. Към момента, за жалост, той е про натовски. Трябва някой да ни пази. Освен, че има рецесия и хората са недоволни, могат да се изместят и в такава посока, че никоя политическа мощ да не може да ги овладее ".

Харалан Александров се включи в полемиката с мнение, че е " добре да се водят договарянията сред водачите на партиите ". 

" Играта е доста забавна. Нека се помъчат водачите на партиите, да забележим дали ще се оправят с една задача, доста императивна към този момент за обществото. Да се опитаме да намерим позиция, да забележим вероятен ли е политически диалог сред тези хора. Виждаме какво разбъркване става в депутатските листи. Употребяването на огромна част от политиците е несъстоятелна идея ", съобщи още общественият антрополог.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР