Ще бъде ли плодотворна дипломатическата комуникация между Северна Македония и

...
Ще бъде ли плодотворна дипломатическата комуникация между Северна Македония и
Коментари Харесай

В Северна Македония все повече разчитат Германия да окаже натиск върху България

Ще бъде ли плодотворна дипломатическата връзка сред Северна Македония и България, за която приказва министърът на външните работи Буяр Османи, ще надделее ли натискът на Германия върху България, за който тези дни се оплака българският вицепремиер Красимир Каракачанов или, въпреки всичко, източният комшия ще блокира началото на договарянията на нашата страна за участие в Европейски Съюз, пита вестник "Слободен щемпел ".

,,Остават още 20 дни до срещата на върха на самодейността Берлински развой в София, на която ще се срещнат министър председателите Зоран Заев и Бойко Борисов и ще стане ясно дали са превъзмогнати разликите, т.е дали България е отстъпила от крайната позиция, че македонците в действителност са българи, също като революционера Гоце Делчев, а македонският език е акцент на българския и Македония би трябвало да се съгласи с това, с цел да остане на европейския път'', написа изданието.

От смекчаването на радикалната българска позиция зависи дали двете страни ще продължат с създаване на добросъседството или ще охладят връзките си, за което тези дни предизвести вицепремиерът по европейските въпроси Никола Димитров, казвайки, че тези, които желаят да ни бъдат другари, би трябвало да одобряват, че сме македонци и приказваме македонски език, написа още на страниците на "Слободен щемпел ".

Вестник "Независен " отбелязва, че държавното управление изрично е отхвърлило като погрешна информацията на депутата Антонио Милошоски за предложение за формулировка на принадлежността на Гоце Делчев, с което трябвало да се съгласят министър председателите Зоран Заев и Бойко Борисов.

Такова предложение не съществува, нито е предмет на полемика, а изнесеното изказване на Милошоски е груба нечиста сделка и единствено нанася щета на процеса, който води взаимната македонско-българска комисия по историческите и просветителните въпроси, акцентира държавното управление в отговор на въпрос на МИА за изказванията на Милошоски, написа "Независен ".

Премиерите на България и на Северна Македония Бойко Борисов и Зоран Заев би трябвало да се съгласят на срещата си идващия месец в София, че Гоце Делчев е македонец в районен смисъл и българин като народно-етническа принадлежност, написа на страницата си във Facebook депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен външен министър Антонио Милошоски, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вестник "Нова Македония " оповестява, че министърът на опазването на здравето на Северна Македония Венко Филипче ще предложи през днешния ден на държавното управление спомагателни ограничения за предварителна защита на разпространяването на ковид.

Ситуацията е в действителност сериозна, идната стъпка би била полицейски час. Да съберем сили да избегнем това, декларирал Филипче.

Сред препоръчаните ограничения ще бъде публичният превоз да бъде стеснен на 50 %, рекомендация към държавната администрация, общините и съдилищата работният развой да се прави на смени или онлайн от у дома, а всички стопански субекти да работят до 23 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР