Ще бъде ли намалена партийната субсидия до 1 лев на

...
Ще бъде ли намалена партийната субсидия до 1 лев на
Коментари Харесай

Депутатите решават за партийна субсидия от 1 лев на глас

Ще бъде ли понижена партийната дотация до 1 лев на глас ще вземат решение депутатите. В пленарна зала ще гледат на първо четене промените в Закона за бюджета за 2019 година. 
 Прозрачност без граници: Партийната дотация е преграда против корупцията  Българска социалистическа партия поддържа намаляването на партийната дотация, само че не и на 1 лев  Вътрешна македонска революционна организация предлага 5 лева дотация за партиите
Те бяха препоръчани от премиера Бойко Борисов, съгласно сметките на държавното управление икономията ще е 14,6 млн. лева. 

От Българска социалистическа партия не поддържат предлагането на ГЕРБ. От Движение за права и свободи обявиха, че са изрично срещу. От Движение за права и свободи ще разкрием какви зависимости са имали партиите в годините, когато не са получавали достатъчно държавна дотация и публично финансиране, сподели нощес в предаването " Референдум "  по Българска национална телевизия депутатът от придвижването и зам.-председател на бюджетната комисия Йордан Цонев. 

Обединените патриоти поддържаха настояването на ръководещите, само че с уговорката, че понижението би трябвало да е по-малко. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР