Ще бъде издаден акт заради отрязаните дървета от собственика на

...
Ще бъде издаден акт заради отрязаните дървета от собственика на
Коментари Харесай

Акт за собственика на терена в парка на Северен, община Пловдив с намерение да си върне имота

Ще бъде публикуван акт поради отрязаните дървета от притежателя на терена в регион " Северен ". Това съобщи за Actualno.com шефът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов.
" Наши чиновници дружно с специалисти от регион " Северен " направиха през днешния ден инспекция на място и се откри, че има нарушавания на издадената заповед и са изсечени и дървета, които не са били планувани за унищожаване. Точно поради това в околните дни ще бъде публикуван акт на притежателя на парцела ", съобщи Ангел Славов.

По-рано през днешния ден кметът на регион " Северен " Ральо Ралев посочи, че е имало заповед от локалната администрация за изсичане на рискови дървета. Самият той обаче допусна, че на мястото са били отстранени и такива, които не подлежат на сеч. Кметът на региона се закани, че ще има наказания, в случай че се потвърди, че притежателят е направил безчинство.
Ральо Ралев разгласи, че подхваща дейности за внасяне на предложение в Общинския съвет, което планува община Пловдив да закупи назад терена. Той даже разгласи, че в случай че това се случи, тук ще бъде построен нов съвременен парк, а всички 16 декара ще бъдат планувани като парцел за озеленяване, с цел да се предотврати застрояването тук в бъдеще. Ральо Ралев добави, че няма постъпил план в регион " Северен " за застрояване. От община Пловдив също потвърдиха пред Actualno.com, че при тях няма постъпвало желание за градеж.

Изсичането на дърветата в имота сред улиците „ Сава Муткуров “ и „ Полковник Дрангов “ разбуни съществено духовете в Пловдив. Жители на квартала излязоха през вчерашния ден на митинг, обезпокоени от слуховете, че мястото се приготвя за застрояване. Те оповестиха, че са подготвени даже на гражданско непокорство, в случай че зелената повърхност бъде унищожена. От регион " Северен " пък предоставиха изцяло безплатно 40 дръвчета, които жителите от квартала да засадят, където желаят. От инициативния комитет, провел митинга през вчерашния ден, оповестиха, че още през днешния ден с тях ще бъдат сменени изсечените дървета в парка.

На провокиралия буйни пристрастености терен в миналото се е намирал 9-и пехотен пловдивски полк. От 2006-та година насам парцелът е препродаван няколко пъти, като понастоящем е благосъстоятелност на компания „ Парадайс Гардън Резидънс “, притежавана от Байрям Солак от асеновградското село Мулдава. По-рано през днешния ден самият Байрям Солак разгласи пред Радио Пловдив, че при съответна оферта е подготвен да се раздели с имота и да го продаде на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР