Ще бъдат взети допълнителни мерки за военнослужещите по границата, необходими

...
Ще бъдат взети допълнителни мерки за военнослужещите по границата, необходими
Коментари Харесай

Военният министър за случая с каналджиите, убили граничен полицай

Ще бъдат взети спомагателни ограничения за военнослужещите по границата, нужни са и повече камери за видеонаблюдение. Най-сериозният проблем е самото оборудване. В момента се следи засилен мигрантски напън ". Това разяснява пред граничното ръководство вЕлхово военният министър - Димитър Стоянов, по отношение на престрелката от 7 ноември вечертав региона на село Голям Дервент. По време на смянаграничният служител на реда, Петър Бъчваров беше погубен с един изстрел в главата. Колегата му, военнослужещ,който е бил в автомобила с Бъчваров е бил обстрелван с към 15 патрона, само че е съумял да се скрие зад автомобила.

Според министъра на защитата, военнослужещият е създал изстрели в посока на нападателите и е съумял да се отдръпна в точния момент.

" Скрил се е до гумата на автомобила. Действал е извънредно професионално. Здрав и незасегнат е ", сподели още Димитър Стоянов.

Извършителите са били група трафиканти на мигранти, стана ясно по-рано през днешния ден по време на брифинг в пограничния регион на вътрешния министър и основния секретар на Министерство на вътрешните работи. След пристрелката те са побегнали ив момента вероятносе укриват в Турция.

По случая работят управляващите на двете страни.

Министър Стояновприпомни, ченад 150 военнослужещи подкрепят органите на Гранична полиция в охраняванетона границата. Други 40 извършват задания по възобновяване на граничното преградно оборудване.

По думите на министър Стоянов става въпрос за престъпно закононарушение. Тойизказа съболезнования на фамилията и околните на убития тази нощ граничен служител на реда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР