Ще бъдат редуцирани наемите на всички физически и юридически лица,

...
Ще бъдат редуцирани наемите на всички физически и юридически лица,
Коментари Харесай

Наемателите на общински имоти в Добрич ще плащат по-малко

Ще бъдат редуцирани наемите на всички физически и юридически лица, които употребяват общински парцели. Това заяви на брифинг кметът на Добрич Йордан Йорданов. Намалението евентуално ще е с 50%, само че решението би трябвало да бъде взето от Общинския съвет, посочи той. На сесията през април ще бъдат препоръчани стопански ограничения, с които да се поддържа локалният бизнес.
Днес беше показан новият зам.-кмет по бюджет и финанси Добринка Стоилова, която ще замества титулярката Елка Димова, до момента в който е в отпуск по майчинство.

Стоилова съобщи, че финансовото положение на общината е устойчиво сега, само че се постанова да бъдат приоритизирани разноските поради упования спад на приходите. Само седмица след въвеждане на изключителното състояние постъпленията в общинския бюджет са намалели с 45%, а през последните дни има спад с още 40 на 100. Удължаването на периода за локалните налози и такси, при който се употребяват отстъпки, също ще даде своето отражение върху приходите и ще се наложи общинският бюджет да бъде обновен.
Общината ще подари 50 000 лв. на МБАЛ – Добрич след решение на Общинския съвет . Средствата ще са от запаса на бюджета, а управлението на здравното заведение ще реши къде да ги вложи – в инсталация, дезинфектанти, както и да бъде подсигурен медицинският личен състав.
Предвижда се спортната зала „ Добротица “ да бъде превърната в полева болница при нужда, сподели още кметът Йорданов. По думите му там ще могат да се разположат 150 кревати, в случай че се усложни обстановката с COVID-19. Поставените под карантина в Добрич са 115. Днес на домовете на още 7 души ще бъде подложен знакът за карантина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР