Ще бъдат осигурени допълнителни пари за най-уязвимите, заяви Борис Джонсън

...
Ще бъдат осигурени допълнителни пари за най-уязвимите, заяви Борис Джонсън
Коментари Харесай

„Армагедон” за най-бедните: Сметките за ток и газ скачат с 80% във Великобритания


Ще бъдат обезпечени спомагателни пари за най-уязвимите, съобщи Борис Джонсън

Цената на силата за потребителите във Англия ще се увеличи приблизително с 80 % от октомври. Това разгласи през днешния ден държавният регулатор на пазара на газ и електрическа енергия „ Офджем ” (Ofgem).  С покачването междинната годишна сметка на семействата за сила ще скочи от 1971 паунда до 3549 паунда (4205,54 евро - бел. ред.).

Повишаването на лимита ще засегне към 24 милиона семейства в Англия, Шотландия и Уелс и ще остане в действие до 31 декември, когато още веднъж ще бъде преразгледан.

Регулаторът уточни, че решението отразява продължаващото повишаване на природния газ на едро в международен мащаб – подхранвано от войната в Украйна. Според прогнозите и идната година ще има скок като междинните сметки се предвиждат да доближат 5386 паунда през януари и 6616 паунда през април 2023 г, съгласно анализаторите Корнуол Инсайт.

Шоковата вест незабавно предизивка реакцията на управляващите.  Премиерът Борис Джонсън разгласи, че държавното управление ще даде спомагателни пари през септември , с цел да поддържа семействата по време на енергийната рецесия.

Той споделя, че ще има още 650 паунда за всяко едно от осемте милиона най-уязвими семейства през октомври. През ноември ще има още 300 паунда в помощ на всеки пенсионер и 150 паунда в допълнение за всеки, който има право на компенсации за неработоспособност.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР