Ще бъдат направени промени в БАБХ, но първо трябва да

...
Ще бъдат направени промени в БАБХ, но първо трябва да
Коментари Харесай

Паскал Желязков: Кризата с африканската чума е овладяна, но въпросът не е решен

Ще бъдат направени промени в БАБХ, само че първо би трябвало да добия по-голямо усещане за сътрудниците. Засега няма да има фрапантни промени, може би вътрешни реорганизации. Това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия новият шеф на БАБХ проф. Паскал Желязков.

По думите му се следи разделяне сред работещите ветеринари на терен и държавната администрация, като ще работи за по-активното им включване. Ще има проверка, с цел да се откри къде има минус на ветеринарни експерти.

Проф. Желязкова сподели, че случаите на африканска чума са намалели фрапантно след набелязаните ограничения. Включиха се и повече хора от науката в битката с африканската чума.
доктор Паскал Желязков, БАБХ: Първия месец - юли, в който пикът, имахме 8 индустриални ферми, идващия месец бяха 2, септември месец - единствено 1, в село Новоселци, Видинско. При дивите животни общо са 65 случая.
Според него рецесията с африканската чума е овладяна, само че въпросът не е решен. Мерките на Европейски Съюз са едни и същи за всички страни членки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР