Ще бъдат командировани държавни служители и полицейски органи от структури

...
Ще бъдат командировани държавни служители и полицейски органи от структури
Коментари Харесай

Екипи от отряда за борба с тероризма ще бъдат командировани по морето

Ще бъдат командировани държавни чиновници и полицейски органи от структури на Министерство на вътрешните работи в Бургас, Варна и Добрич, като места с най-голяма централизация. На база на разбор на средата на сигурност е декларирана нужда за командироване на 947 чиновници, 781 - за ОДМВР- Бургас, 126 в ОДМВР- Варна и 40 за ОДМВР-Добрич. Това сподели от парламентарната естрада вътрешният министър Младен Маринов в отговор на въпрос за подготовката за идния туристически сезон, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
„ Изминалият през 2018 година летен сезон се прави оценка като сполучлив, без тежки произшествия и с релативно по-малък брой похищения против личността и собствеността на туристите спрямо 2017 година “, съобщи той. „ Въпреки наклонността за годишно повишение на броя на туристите от Министерство на вътрешните работи е основана нужната организация за запазване на живота, здравето и имуществото им “, разгласи Младен Маринов.
„ Министерство на вътрешните работи реализира една от положителните практики за полицейско съдействие в Европейски Съюз посредством взаимни патрули в туристически комплекси с полицейски чиновници с страни от Съюза, чийто жители посещават Черноморието, за осъществяване на действия по запазване на публичния ред. Водим интензивно съдействие с Румъния, Чехия, Полша и Германия “, уточни той и добави, че задачата е повишение на сигурността на туристите в летните курорти посредством взаимна патрулна действия през дейния туристически сезон. „ Чуждестранните полицейски чиновници са в регламентирането за страната си униформено облекло “, разясни Маринов.
„ От Групово дело „ Национална полиция “ е основана организация за правене на проект за активността на Министерство на вътрешните работи по противопоставяне на престъпността, опазването на публичния ред, сигурността на придвижването и обезпечаването на пожарната сигурност в курортите “, посочи министърът и разясни, че в проекта са заложени работни срещи и обмисляне на дейности с кметовете на общините. „ Планират се взаимни инспекции по авансово одобрени графици в туристическите обекти с способените институции “, сподели Младен Маринов. „ Заложено е осъществяването на инспекции на банкови и небанкови финансови институции, бюра за продан на валута, касови пространства и местата за инкасиране на огромни суми “, разяснява той. Министърът сподели още, че ще се организират осведомителни акции за противопоставяне на престъпността, за рекомендации към туристите за превантивни ограничения за висша зоркост и предотвратяване от незаконни похищения, както и за улеснение на активността по приемането на сигнали за закононарушения с правене на типови бланки на френски, немски, британски и съветски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР