Щатското министерство на търговията включи още 5 технологични фирми от

...
Щатското министерство на търговията включи още 5 технологични фирми от
Коментари Харесай

САЩ вкара още 5 китайски фирми в черния си списък

Щатското министерство на търговията включи още 5 софтуерни компании от Китай в черния си лист. Този път задачата е промишлеността, която се занимава със суперкомпютри. Със сигурност това ще докара до в допълнение напрежение преди срещата на президентите на Съединени американски щати и Китай – идната седмица.

Забраните са против Sugon (производител на суперкомпютри), три дъщерни сдружения, които се занимават с техните микрочипове, и изчислителен институт, благосъстоятелност на Народната освободителна войска.
Те няма да могат да получават щатски технологии, защото се счита, че работят „ в контраст на националната сигурност и външната политика на Съединени американски щати “.
Търговското напрежение сред двете най-големи международни стопански системи обхвана огромна част от софтуерния бранш. Доналд Тръмп употребява картата „ националната сигурност “, с цел да притисне Китай.

Всичко стартира през май месец, когато Huawei беше включена в черния лист на фирмите, на които се не разрешава да търгуват със Съединени американски щати. След това последва въвеждането на 90-дневен гратисен интервал, в който глобите не важат.

Гиганти от ранга на Фейсбук и Гугъл оповестиха, че ще скъсат връзките си с китайския производител, с цел да спазят глобите. Много от тях обаче показаха терзания от протичащото се и са безапелационни, че то ще им повлияе отрицателно.

След това се появи информация, че Китай приготвя собствен черен лист за непознати компании и лица. Това бе техният опит да ги притисне да поддържат връзки с Huawei. Много чиновници на високо равнище от щатските компании бяха призовани на среща в Китай – Dell, Microsoft, Samsung и по този начин нататък. Те бяха предизвестени, че в случай че решат да понижат работата си на територията на страната ще има тежки последици.
Очакваме с неспокойствие срещата на Тръмп и Си Дзинпин, която ще се организира в границите на срещата на Г20 в Япония през идната седмица.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР