Щатското Министерство на търговията (DoC) облекчи издадената преди дни експортна

...
Щатското Министерство на търговията (DoC) облекчи издадената преди дни експортна
Коментари Харесай

САЩ облекчи ограниченията, наложени на Huawei

Щатското Министерство на търговията (DoC) облекчи издадената преди дни експортна възбрана върху Huawei, като даде опция на американски компании да продължат да вършат бизнес с китайския снабдител са интервал от 90 дни. Целта била потребителите да имат време да се пренасочат към други снабдители, тъй че да се избегне нарушение на сериозни телекомуникационни услуги.

Huawei към момента има възбрана да купува щатски съставни елементи и програмен продукт, с цел да прави нови артикули, без да получи специфичен експортен лиценз. Но краткотрайната оторизация, издадена от Бюрото по промишленост и сигурност на комерсиалното министерство разрешава на Huawei да прави характерни транзакции, с цел да поддържа сегашните мрежи и да поддържа програмен продукт ни обновления на съществуващите мобилни апарати.

През предходната седмица китайската компания бе добавена в листата с компании, на които е неразрешено да купуват съставни елементи от американски компании без специфичен лиценз. Това известие бързо бе последвано от редица щатски софтуерни компании, които замразиха доставките за Huawei.

 Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос. Снимка: DoC, USA

Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос. Снимка: DoC, USA

В свое изказване министърът на търговията Уилбър Рос сподели, че краткотрайният лиценз дава на операторите време да сключат други контракти, като това ще даде опция и на консуматори с телефони на Huawei да продължат да ги употребяват. Отлагането ще даде време и на самото министерство да „ дефинира подобаващите дълготрайни ограничения за американците и за непознатите телекомуникационни снабдители, които сега разчитат на съоръжение на Hauwei за предоставяните сериозни услуги “, добави Рос.

Според анализатори, това облекчение може би съставлява дипломатически прозорец сред Съединени американски щати и Китай, които да се опитат в границите на тези 3 месеца да разрешат несъгласията преди 19 август, преди цялостната възбрана да влезе в действие. Времето ще покаже дали ще има ескалация на комерсиалната война, само че към този момент не се виждат признаци за понижаване на напрежението.

В отговор на експортната възбрана представител на китайското външно министерство сподели, че Китай ще предприеме нужните ограничения за гарантиране на правата на Huawei и че поддържа своите предприятия, които решат да подхващат правни дейности за отбрана на тези права. „ Принципите на взаимното почитание, взаимна полза и равнопоставеност (пред закона) би трябвало да стоят в основата на икономическите връзки, търговията и вложенията сред страните “, добави той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР