Щатският президент Доналд Тръмп призова Apple да произвежда своите продукти

...
Щатският президент Доналд Тръмп призова Apple да произвежда своите продукти
Коментари Харесай

Тръмп пак поиска Apple да върне производството в САЩ

Щатският президент Доналд Тръмп прикани Apple да създава своите артикули в страната, в случай че желае да избегне таксите за импорт от Китай.

Отново в Twitter Тръмп сподели, че компанията трябвало да придвижи производството на своите устройства от Китай „ назад вкъщи “. Коментарът на президента бе изработен, откакто предходната седмица Apple съобщи в писмо до американското държавно управление, че препоръчаните нови щатски цени върху вноса от Китай биха означавали „ оскъпяване “ на необятна гама от нейните артикули, в това число Watch.

 Щатският президент Доналд Тръмп

Предупреждението на Apple бе в отговор на проектите на Тръмп да наложи мита за $267 милиарда върху китайски артикули, което ескалира до открита комерсиална война сред двете страни.

И въпреки че Съединени американски щати наложи такси върху вносни китайски артикули през тази година, потребителската електроника не беше наранена до момента. Това обаче може да се промени при последния стадий от препоръчаните мита.

Освен часовника Watch, ще бъдат наранени и цените за слушалките AirPod и за представителя HomePod, предизвести компанията. Тя обаче не загатна нищо за iPhone.

Произвеждайки доста от своите артикули в Китай, Apple ги продава и в азиатската страна, което ги прави мощно уязвими на наказателни мита, наложени от Китай в отговор на американските.

В своя „ туит “ Тръмп сподели, че Apple би трябвало да построи индустриални мощности в Съединени американски щати и даже предложи на компанията освобождение от всевъзможни налози, в случай че направи такава стъпка.

Агенция Reuters отбелязва, че софтуерният бранш ще пострада съществено от вероятно налагане на мита в Съединени американски щати, тъй като това ще оскъпи доста компютърните елементи.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР