Щатският доларът се понижава спрямо основните световни валути в петък

...
Щатският доларът се понижава спрямо основните световни валути в петък
Коментари Харесай

Еврото и паундът печелят от спада в американската икономика

Щатският доларът се намалява по отношение на главните международни валути в петък сутринта. Участниците на пазара стартират да преразглеждат своите прогнози по отношение на по-нататъшното придвижване на главния лихвен % на американската Федерална аварийна система, написа Trading Economics.

Търсенето на йената, считана за предпазен актив, се увеличи след публикуването на данни, показващи ненадейно стесняване на стопанската система на Съединени американски щати за второ следващо тримесечие, което дава отговор на техническото определение за криза.

Обемът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през април-юни се намали с 0,9% на годишна база след спад с 1,6% тримесечие по-рано.

Данните бяха оповестени ден откакто Фед увеличи главната си рента със 75 базисни пункта. По време на конференция след срещата ръководителят на Фед Джеръм Пауъл алармира, че темпото на стягане на паричната политика може да се забави, в случай че стопанската система на Съединени американски щати отслабне.

Днес към 10:25 часа българско общата европейска валута нарастна по отношение на $ с 0,43% - до $1,0235 за едно евро спрямо $1,0197 за евро при затварянето на пазара в четвъртък.

Цената на английската лира стерлинг се увеличи с 0,40% - до $1,2219 за един паунд против $1,2180 за паунд в края на миналата сесия.

Спрямо японската валута американската се намали с 1,05% - до 132,89 йени за $ против 134,27 йени ден по-рано. По този метод йената подскочи до шестседмичен връх.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона), пада по време на днешната търговия с 0,5%, а по-широкият WSJ Dollar Index загуби 0,3%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР