Щатският долар се покачва умерено спрямо еврото и йената, спада

...
Щатският долар се покачва умерено спрямо еврото и йената, спада
Коментари Харесай

Доларът расте към еврото и йената, спада към паунда

Щатският $ се повишава умерено по отношение на еврото и йената, спада към английската лира в хода на валутната търговия в сряда. Фокусът на пазара са данните за инфлацията в Съединени американски щати през януари, които ще бъдат оповестени на 10 февруари.

През декември предходната година потребителските цени в Съединените щати се покачиха със 7% по отношение на същия месец година по-рано - най-високият ритъм на напредък от юни 1982 година. Консенсусната прогноза на специалистите допуска, че инфлацията ще се форсира до 7,3% през януари, съгласно информацията на Trading Economics.

Нарастващата инфлация в Съединени американски щати покачва упованията за по-бързо стягане на политиката на Федералния запас и пазарът счита, че е все по-вероятно е регулаторът да усили главния си лихвен % едновременно с 50 базисни пункта през март.

" Ситуацията на валутния пазар през първото тримесечие на тази година ще се дефинира от разминаването и доближаването на дейностите на международните централни банки ", сподели търговецът на Silicon Valley Bank Мин Тран.

В сряда към 10:15 часа българско време общата европейска валута поевтинява по отношение на $ с 0,21% спрямо края на предходната сесия до равнище на търговия $1,1415 за едно евро.

Курсът на американската валута по отношение на японската се повишава с 0,26% - до 115,37 йени за $ против 115,55 йени за $ при затварянето на пазара във вторник.

Британската лира стерлинг се повишава с 0,12% по отношение на $ до $1,3549 за един паунд.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден сутринта губи 0,1% от цената си, а по-широкият доларов показател WSJ се намалява с 0,05%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР