Щатският долар се обезценява спрямо еврото и лирата стерлинги в

...
Щатският долар се обезценява спрямо еврото и лирата стерлинги в
Коментари Харесай

Еврото и паундът леко поскъпват, доларът зависи от решението на Фед

Щатският $ се обезценява по отношение на еврото и лирата стерлинги в хода на валутната търговия в сряда сутринта, постоянен е по отношение на йената.

Търговците чакат резултатите от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, които ще бъдат обявени по-късно през днешния ден. Повечето специалисти чакат Фед да увеличи своя референтен лихвен % със 75 базисни пункта.

Преди това доста анализатори допускаха опцията за повишение на лихвения % на Фед със 100 базисни точки едновременно. на срещата през юли. Към момента обаче тези упования са отслабнали заради сигнали за утежняване на обстановката в стопанската система на Съединени американски щати.

Статистическите данни, оповестени във вторник, демонстрират спад в продажбите на нови жилища през юни до най-ниското равнище от април 2020 година и внезапен спад в доверието на потребителите.

Повишаване на лихвения % от Фед със 75 б.п в сряда би трябвало да бъде съпроводен от ястребови мнения от ръководителя на централната банка на Съединени американски щати Джером Пауъл, с цел да обезпечи забележителна поддръжка за $, сподели анализаторът на FXTM Лукман Отунуга.

Ако централната банка на Съединени американски щати увеличи лихвата по-малко от предстоящото, доларът ще поевтинее, а внимателните изявления на Пауъл ще влошат обстановката, отбелязва специалистът, чието мнение е представено от Dow Jones.

Днес 10:30 часа българско време общата европейска валута нарастна по отношение на $ с 0,16% - до $1,0145 дружно евро спрямо $1,0117 за евро при затварянето на миналата сесия.

Британската лира стерлинг усилва цената си на пазара с 0,13% - до 1,2052 $ за един паунд от 1,2028 $ за паунд в края на борсовата търговия във вторник.

Стойността на американската валута по отношение на японската през днешния ден е 137,01 йени за един $ против 136,92 йени при закриване на сесията през вчерашния ден.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинги и шведска крона, през днешния ден губи 0,20%, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,14%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР