Щатският долар е стабилен спрямо еврото, укрепвайки спрямо йената и

...
Щатският долар е стабилен спрямо еврото, укрепвайки спрямо йената и
Коментари Харесай

Паундът спада, еврото се покачва спрямо долара

Щатският $ е постоянен по отношение на еврото, укрепвайки по отношение на йената и лирата стерлинг в хода на валутата търговия в петък сутринта. Търговците не престават да наблюдават изказванията на ръководителите на американската централна банка, които са най-вече за по-нататъшно нарастване на главния лихвен %, макар сигналите за отслабваща стопанска система.

Ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард също даде да се разбере, че регулаторът не възнамерява да отслаби напъните за връщане на инфлацията до целевото равнище. " Инфлацията по всевъзможен метод е прекомерно висока, сподели Лагард на събитие на икономическия конгрес в Давос. Ние ще се придържаме към настоящия курс на нашата политика до този миг, когато запазването на лихвената ставка на равнище, ограничаващо икономическата интензивност, се окаже задоволително дълъг, с цел да обезпечи връщането на инфлацията до 2% ".

Към 10:05 часа българско време общата европейска валута нараства с 0,17% и се търгува на пазара при курс $1,0845 за едно евро.

Британската лира стерлинг в това време се намалява с 0,20% - до 1,2365 $ за един паунд против 1,2391 $ за паунд предния ден.

Стойността на американската валута във връзка с японската се увеличи с 0,32% - до 128,85 йени спрямо 128,43 йени за $ в миналата сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), прибавя 0,07% по време на днешната търговия, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0.08%.

Йената поевтинява в петък, коригирайки се след увереното повишаване предходния ден, макар данните за ускорение на инфлацията в страната, което увеличи упованията за смяна на паричната политика от Японската централна банка.

Потребителските цени в Япония, като се изключи прясната храна, основен знак, следен от централната банка на страната, са се повишили с 4% през декември по отношение на същия месец година по-рано, най-бързият ритъм от декември 1981 година, демонстрират данни на Министерството на вътрешните работи и връзките на страната. Индикаторът надвиши задачата на Японската централна банка от 2% за девети следващ месец.

Като цяло инфлацията в Япония предишния месец също беше 4% на годишна база, ускорявайки се от 3,8% през ноември. Темпът му е най-високият от януари 1991 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР