Щатският долар е стабилен спрямо еврото и йената, покачвайки се

...
Щатският долар е стабилен спрямо еврото и йената, покачвайки се
Коментари Харесай

Доларът запазва силни позиции към основните световни валути

Щатският $ е постоянен по отношение на еврото и йената, покачвайки се по отношение на английския паунд в хода на валутната търговия в четвъртък. Пазарните участници правят оценка протоколите от септемврийското съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, както и изказванията на представители на други централни банки.

Ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард сподели на събитие на Института за интернационалните финанси (IIF) в сряда, че стопанската система на еврозоната продължава да пораства и към момента не е в криза, осведоми Bloomberg. Тя означи, че повишението на ставките е най-ефективният инструмент на ЕЦБ, като в същото време удостовери настоящите договаряния в управлението по отношение на намаляването на размера на активите в нейния баланс.

Гуверньорът на Японската централна банка Харухико Курода, който също участва на събитието на IIF, удостовери, че японската централна банка ще продължи да следва разхлабена парична политика, защото стопанската система на страната към момента се възвръща от резултатите на пандемията от COVID-19 и инфлацията ще се забави. Според прогнозата на Курода темпът на напредък на потребителските цени в Япония през идната фискална година, която стартира през април 2023 година, ще падне под целевото равнище на регулатора от 2%. През август инфлацията в страната доближи 3%.

Междувременно японският финансов министър Шуничи Сузуки изрази безпокойствие от внезапното намаляване на йената и даде да се разбере, че държавното управление е готово за нови интервенции на валутния пазар.

" Не можем да допуснем несъразмерни съмнения, породени от спекулации на валутния пазар. Ще вземем подобаващи ограничения, в случай че е належащо " ", сподели министърът

Към 11 часа българско време общата европейска валута поевтиня по отношение на американската с 0,02% - до 0,9703 $ за едно евро спрямо 0,9705 $ за евро при затварянето на миналата сесия.

Британската лира стерлинг в това време губи от цената си 0,11% и се разменя на пазара по 1,1088 $ за един паунд против 1,1100 $ за паунд при закриване на търговията в сряда.

Курсът на американската валута по отношение на японската се намали с 0,07% и възлиза на 146,83 йени за $ против 146,91 йени за $ в края на миналата борсова сесия.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,05% по време на днешната търговията, а по-широкият WSJ Dollar Индексът прибавя 0,02%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР