Щатските индекси завършиха сесията в четвъртък на червена територия заради

Щатските индекси завършиха сесията в четвъртък на червена територия заради ...

Решението на Фед дръпна надолу индексите на Wall Street.


Щатските индекси завършиха сесията в четвъртък на червена територия заради решението на Федералния резерв да продължи с политиката на затягане на икономиката чрез покачване на лихвените проценти, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отметна 0,09% от стойността си, като приключи деня при ниво от 26 158,00 пункта. Още по тематаФедералният резерв запазва водещите лихвиМарио Драги: Все повече се увеличават рисковете за европейската икономика

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,38 на сто до 2803,11 пункта, воден от слабите резултати на компаниите от енергийния сектор.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 0,65%, или 49,45 пункта, до 7521,31 пункта.

Докладът от срещата на банкерите на Фед показва, че засега лихвените проценти остават непроменени, както очакваха и анализаторите. Въпреки това, централната банка смята да продължи със своята „затягаща“ политика и повишаване на основните лихви през декември и догодина.

„Нашето мнение по въпроса е, че Фед целят да действат градивно. Банкерите не искат да насилват нещата“, смята тим Кортни, главен инвестиционен директор в Exencial Wealth Advisors.

Друга тема във фокуса на инвеститорите е успехът, който постигнаха републиканците по време на междинните избори на 6 ноември, когато успяха да спечелят Камарата на общините, един от двата органа, съставящи Конгреса на САЩ.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до 3,241%, а тази по 30-годишните облигации достига ниво от 3,435%.При валутните пазари индексът на долара, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, прибавя 0,71% към стойността си, достигайки ниво от 96,68 пункта.

Еврото поевтиня спрямо долара с 0,55% до 1,1361 долара, докато британската лира отметна 0,49% от стойността си, търгувайки се на ниво от 1,306 долара за лира.

На петролните пазари фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняха с 89 цента, или 1,4%, до 62,21 долара за барел. Цената на международния бенчмарк Брент се понижи с 1,27 долара, или 1,7%, до 71,90 долара за барел.

Влияние върху цената на петрола продължава да оказват американските санкции срещу Иран, които влязоха в сила в началото на месеца .

Златото поевтинява с 3,60 долара до 1225,10 долара за тройунция.

Източник: investor.bg